Eğitim
Giriş Tarihi : 02-06-2022 11:54   Güncelleme : 02-06-2022 11:59

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi eTwinning Sergisinde

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi eTwinning projeleri, sergide boy gösterdi

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi eTwinning Sergisinde

Sinop İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı 21 öğretmenin yer aldığı eTwinning projesi kapsamında okullarda öğrencilerin yaptığı ödül alan projeler Sinop Öğretmenevi bahçesinde sergilendi.

İl Koordinatörü Melek Bahar Karahan ve ilçe mentörlerinin destekleriyle düzenlenen sergi kapsamında yürütülen projeler gün boyunca sergi alanında tanıtıldı ve çeşitli etkinlikler yapıldı. Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız’ın açılışını yaptığı sergiyi, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler birlikte gezdi.

Gerze’den sergiye katılan okullardan biri de Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi oldu. 2019’da Gerze’nin ilk eTwinning Okulu unvanına sahip olan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi  eTwinning İlçe Mentörü  Almanca Öğretmeni Fadime Ünsal ve İngilizce Öğretmeni Yusuf Çakır sergide Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketiyle ödüllendirilmiş projelerini tanıttılar.

Başarılı projelere imza atan Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinin bu yıl devam eden, Portekiz, Gürcistan, İtalya ortaklığında “Propaganda and The Power of Convincing”,İtalya, Sırbistan, Ürdün, Romanya ortaklığında “Values Are Universal”,İtalya, Polonya, İspanya, Yunanistan ortaklığında “Auf Deutsch,Bitte!” ve Türk  ortaklarla yürütülen “Üstad” projeleri olduğu öğrenildi.

Sergi açılışı ardından özel olarak hazırlanan eTwinning logolu pastayı öğrenci ve öğretmenlerle birlikte kesen Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, "İlçelerimizden, okullarımızdan gelen ve aramızda olan çok değerli öğretmen arkadaşlarım bu işlerin asıl teşvikçisi ve asıl emekçisi sizlersiniz. Bugün burada gerçekten çok güzel ve mütevazı bir etkinliğe eşlik etmiş oluyoruz. Ortada müthiş bir emek var. Arkadaşlarımız da günlerce aylarca bugünü bekleyerek güzel çalışmalar yapmışlar. Ben özellikle az önce öğrenci arkadaşlarımızla konuşurken dediğim gibi; bu tür çalışmaların çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. Çünkü asıl öğrenmenin yaparak, dokunarak, deneyerek yapılabileceğini ve ancak bu şekilde kalıcı bir davranışa dönüşebileceğini düşünen bir öğretmen olarak söylüyorum. Bu çalışmalar çok kıymetli ve bunları devam ettirmek lazım, bunların üzerine daha güzel şeyler yapmamız lazım. Eğitimde hiçbir zaman geldiğimiz yer yeterli yer değildir. Hep bir adım ötesini tasarlamak, bir adım ötesini hayal etmek lazım. Hayal etmeden başarıya ulaşılmaz. Önce hayal edip tasarlayacağız, sonra hayata geçireceğiz. Bu çalışmalar o anlamda kıymetli ve değerli, ilçelerimizden ve okullarından gelen herkesin emeğine sağlık" dedi.

AdminAdmin