Eğitim
Giriş Tarihi : 27-10-2022 12:47   Güncelleme : 27-10-2022 12:58

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden, gururlandıran başarı

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören öğrenciler, DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmeye hak kazandı

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesinden, gururlandıran başarı

Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören beş öğrenci asil, bir öğrenci yedek olmak üzere DENEYAP Teknoloji Atölyelerinde eğitim görmeye hak kazandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nce yapılan biri e-sınav diğeri uygulama olmak üzere iki aşamayı geçen öğrencilerin eğitimlerinin 26 Kasım itibariyle başlayacağı belirtildi.

Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Okul Müdürü Mustafa Ataman, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nce yapılan sınavda Dilara Çelik, Ozan Gümüş, Boran Gözütok, Merve Varol, Kürşad Emir Özdemir ve Enes Temel Ataş’ ın başarılı olarak Deneyap Atölyelerine kabul edildiğini belirtti.

Başarılı olan öğrencileri tebrik eden Ataman, “öğrencilere bu konuda rehberlik yapan öğretmenlerimiz Berrin Batman ve Saniye Deniz Küçüksu’ya teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bu tür bir çalışma içinde olmalarını, hem kişisel gelişimleri hem okulumuz ve hem de ülkemiz adına heyecan verici buluyorum” diye konuştu.

Amacı, ülkemizin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi hedefleri doğrultusunda, bilim ve teknolojide “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bütüncül bir gelişime ihtiyacı olduğu, ülke ölçeğinde, topyekûn ve sürdürülebilir bir atılımın gerçekleştirilebilmesi ise toplumun bütün katmanlarının bu hedef doğrultusunda motivasyon kazanması ve bilim-teknoloji üretiminde yetkinliğe sahip bir insan kaynağının oluşturulmasına bağlı olduğu şeklinde ifade edilen Deneyap Atölyelerinin, ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması anlamında önem taşıdığı ifade edildi.

Gençlerin takım çalışması, yenilikçi düşünce, proje geliştirme odaklı eğitim programları ile daha üretken olmalarının sağlandığı kaydedilirken Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmalarının hedeflendiği belirtildi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere üç yıl boyunca ücretsiz olarak robotik kodlama, elektronik programlama, yapay zeka, siber güvenlik ve nanoteknoloji gibi alanlardan eğitim verilecektir.

          

AdminAdmin