Eğitim
Giriş Tarihi : 25-05-2017 20:03   Güncelleme : 29-05-2017 11:27

Şehit Nurullah Saraç Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi

Şehit Nurullah Saraç Öğrencilerinin Mezuniyet Töreni

İlçemiz Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi öğrencilerine mezuniyet töreni düzenlendi. Törende öğrenciler kep fırlatıp, pasta keserek mezuniyeti kutladı. Okul birincisi Zeynep Çengel ise mezuniyet kütüğüne kendi adının yazılı olduğu plaketi çakarak bu güzel anı ölümsüzleştirdi.

 

2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda mezun olan öğrencilere, ilçe protokolü ve okul öğretmenleri tarafından mezuniyet belgeleri takdim edilirken, en başarılı üç öğrenciye plaket verildi. Okul bahçesini dolduran öğrenciler, öğretmenler ve veliler, 12 gün önce vefat eden okulun edebiyat öğretmeni Naci Uğurlu’yu da andılar.

 

Naci Hoca’yı unutmadı

Mezuniyet töreninde konuşma yapan Lise Müdürü Murat Balcıoğlu, “hüzünlüyüz” diyerek sözlerine başladı. Hem hüznü hem de sevinci bir arada yaşadıklarını aktaran Balcıoğlu, Naci Hoca’nın acısının hala taze olduğunu belirtti. Hayatın devam etmek zorunda olduğuna dikkat çeken Balcıoğlu, Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi’nin 23 yıllık bir eğitim çınarı olduğuna vurgu yaptı.

 

Kurulduğu günden bu yana toplamda 767 mezun verdiklerine dikkat çeken Balcıoğlu, “bugün de 63 mezun veriyoruz. Ülkemizin çeşitli bölgelerinde milletimize hizmet etmenin haklı gururunu yaşamaktayız” şeklinde konuştu.

 

Türk büyüklerinin izinden giden bir gençlik yetiştirmek istiyorlar

Millî, ahlaki, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı, sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getiren bir nesil arzuladıklarını belirten okul müdürü, “Sultan Alparslan’ın Fatih’in, Gazi Mustafa Kemal’in, Mareşal Fevzi Çakmak’ın, Kazım Karabekir’in, Mehmet Akif’in izinden yürüyen bir gençlik istiyoruz. Bu gençlik, yakıp yıkan, kırıp döken, hakaret eden, barbar bir gençlik değil, edebi bilen, adabı bilen, ahlakı kendisine azık edinen, vatanı için ter döken, bir gençliktir. Okulumuzda öğrenim gören tüm öğrencilerimizi de, okuyup düşünen, hayatı yorumlayan ve Türkiye’nin istikbaline imza atabilen bir şuurla yetiştiriyoruz” dedi.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş