Eğitim
Giriş Tarihi : 09-03-2015 21:58   Güncelleme : 09-03-2015 22:18

Sinop Eğitim Vakfı Kuruldu

İstanbul'daki Yakınlarımız Sinop Eğitim Vakfı'nı Kurdu

Sinop Eğitim Vakfı Kuruldu
 SİNOP EĞİTİM VAKFI BASIN BİLDİRİSİ

SİNOP KAMUOYUNA ÖNEMLE DUYURULUR:

Saygıdeğer hemşehrilerimiz, Güzel Sinop’umuza gönül veren kıymetli dostlar;

Sinop'ta yaşayan, başta İstanbul olmak üzere ülkemizin çeşitli illerine ya da yurtdışına göç etmiş hemşehrilerimizin güçlü istek, talep ve teşvikleri neticesinde 'SİNOP EĞİTİM VAKFI' kurulmuştur. Uzun zamandır Sinop'a gönül vermiş olanların sıklıkla konuştukları; Feshane’de Sinop Günleri organizasyonundan sonra daha yüksek sesle dillendirilen Vakıf projesi kısa zaman içerisinde tanıtımı yapılarak faaliyetlerine başlayacaktır.

Sanayi, Tarım, Turizm gibi alanlarda gelişmeyi arzulayan Sinop’umuzun elbette ki en güçlü kalemi yetişmiş insan gücüdür. İmkansızlıkların getirdiği bir sonuç olarak insanımız iş arayışı veya eğitim almak üzere Sinop dışına yönelmiştir. Başta İstanbul'da yaklaşık 400 bin nüfusa ulaşan Sinoplumuz artan imkanlar ve gelişen ulaşım şartları ile Sinopla güçlü bir bağ oluşturmaya başlamıştır. Federasyonları, işadamı örgütleri, dernekleri, platformları ve spor kulübü ile İstanbul'da örgütlenmesini üst seviyeye taşıyan Sinoplular, yapmış olduğu etkinlik ve çalışmalarla da hem gücünü hem de bütünlüğünü yansıtarak diğer illerin örnek aldığı bir konuma erişmiştir.

Zaman içerisinde belli imkanlara kavuşan; siyasette, bürokraside, akademik ve ticari hayatta, önemli noktalara erişmiş hemşehrilerimizin memleketine güçlü bir şekilde hizmet edebilme arzusuyla; insanımızın derdi ile dertlenmesi, geride kalanları ve yeni yetişecek genç nesli unutmaması asil bir görev ve sorumluluktur. Bu doğrultuda hayır hizmetlerinde bulunanların her iki cihanda saadetini müjdeleyen inancımız ve atalarımızdan aldığımız güçlü mirasın verdiği fikirle en hayırlı işlerden birisinin Vakıf hizmeti olacağı kanaatiyle Allah rızası için bu yola çıktık.

'SİNOP EĞİTİM VAKFI' ile gençlere eğitim, burs ve yurt hizmetleri sağlanması temel amaç olmakla birlikte maddi imkandan yoksun tüm insanımıza yardımcı olmak, kültüre, sanata ve spora katkı sunmak hedefler arasındadır. Göç, kuşak çatışması ve küresel gelişmeler nedeniyle önceki nesil ile güçlü bir bağı kalmayan gençlerimize yatırım yapılmadığı takdirde sonraki nesillerle de bir bağı kalmayacak; memleketine ve hemşehrilerine hizmet etme güzelliğinden de mahrum kalacaklardır. En büyük sermayesi eğitim olan insanımızın başarılı, ancak imkanları kısıtlı gençlerine yapılacak olan bu hizmet hayırların en büyüklerinden olmakla beraber aynı zamanda geriye dönüşü olan en büyük yatırımdır. Zorlu eğitim aşamalarında elinden tutulan bir genç de diğerinin elinden tutacak ve ona katkı sağlayacaktır. Bu hizmetten nasibini almış bir işadamının, siyasetçinin, bürokratın, akademisyenin ve herkesin insanlığın temel değerlerine, iline ve insanına yabancı kalması söz konusu değildir.


'SİNOP EĞİTİM VAKFI' Sinop ve Sinoplu’nun ihtiyaçlarına daha nitelikli bir biçimde katkı sunmaya çalışan Sinop gönüllüsü insanlar tarafından kurulmuştur. Tescilinden itibaren örgütlenmesini hızlı bir şekilde tamamlayarak Sinopla ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşları, hemşehrilerimiz ve ilimize gönül vermiş herkes ile birlikte hareket edecek, halka halka, yumak yumak büyüyecek ve tüm kesimlerin katkılarını organize bir hizmete dönüştüren bir vizyon ile yoluna devam edecektir. Bu ulvi amaç etrafında siyasi veya ticari hiçbir menfaat güdülmeyecek; farklı çevrelerden, farklı kültürlerden, farklı siyasi görüşlerden toplumun tüm kesimleri, milletimizin tüm fertleri bu kervanda rahatlıkla yer alabilecektir.

Bu doğrultuda, ‘SİNOP EĞİTİM VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ’ olarak geçmişten günümüze kadar ülkemize, insanımıza ve Sinop’umuza hizmet eden derneklerimize, federasyonlarımıza, işadamı örgütlerimize, platformlarımıza, spor kulübümüze ve bütün hemşehrilerimize teşekkür eder, hayırlı hizmetlerin bu süreçten sonra da aynı heyecan, birlik, beraberlik ve yardımlaşma çerçevesinde yürütüleceğine gönülden inandığımızı belirtiriz.

'SİNOP EĞİTİM VAKFI 'mızın başta insanlık olmak üzere, ülkemiz, Sinop’umuz ve hemşehrilerimiz için hayırlara vesile olmasını dileriz.

Saygılarımızla…

09 Mart 2015

SİNOP EĞİTİM VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ

hakan akbaşhakan akbaş