Eğitim
Giriş Tarihi : 18-01-2020 21:43   Güncelleme : 18-01-2020 22:08

Sinop'ta 35 bin öğrencinin yarıyıl tatili başladı

2019 – 2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi ile Sinop’ta 35 bin 388 öğrenci karnelerini alarak tatile girmenin sevincini yaşadı.

Sinop'ta 35 bin öğrencinin yarıyıl tatili başladı

Sinop ili genelinde 2 bin 517 öğretmenin görev yaptığı 213 okulda 35 bin 388 öğrenci 2019 – 2020 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi ile birlikte tatile merhaba dedi. 
Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren okullarına giderek, büyük bir sevinçle karnelerini aldı. Kimi öğrenci notlarına üzülürken, bazı öğrenciler ise karneleriyle birlikte aldıkları başarı belgeleriyle tatil sevinçlerini ikiye katladı.  Bu arada uzmanlar, aileleri düşük karne notları nedeniyle çocuklara psikolojik baskı yapmamaları konusunda uyardı. 

Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen karne törenine Sinop Valisi Köksal Şakalar ve Eşi Müslime Şakalar, Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Atatürk İlkokulu Müdürü İbrahim Arslan, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Burada düzenlenen törende Vali Şakalar ve protokol üyeleri ana sınıfı, 1-D, 1–E ve 2-D Sınıfı öğrencilerine karne ve başarı belgelerini dağıttı. 
Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Köksal Şakalar, yakından ilgilendiği öğrencileri tebrik ederek, " 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde de başarılarınızın devamını diliyorum" dedi.

GÜZEL VE VERİMLİ BİR TATİL DİLİYORUM
2019-2020 eğitim öğretim yılının 1’inci kanaat dönemini sağlıklı ve başarılı bir şekilde geride bıraktıklarını belirten Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız; “ Geleceğimizin teminatı olan tüm öğrencilerime aileleri ile birlikte geçirecekleri güzel ve verimli bir tatil diliyorum. Tatil süresince bol bol kitap okuyarak beyin jimnastiği yapmalarını öneririm. Kutsal ve ulvi mesleğin değerleri bireyleri, emek sarf ederek fedakarca tüm olumsuzluklara rağmen sabır göstererek geleceğimizi emanet edeceğimiz öğrencilerimizi yetiştirme gayreti olan öğretmenlere saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş olan tüm eğitim camiasının değerli mensuplarını rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, ruhları şad olsun. Tüm öğretmen, öğrenci ve velilere iyi tatiller diliyorum” dedi. 

TATİL GÜNLERİ
2019-2020 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, 3 Şubat Pazartesi başlayacak. İkinci dönem ara tatili 6-10 Nisan'da yapılacak. 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı ise 19 Haziran Cuma tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

hakan akbaşhakan akbaş