Eğitim
Giriş Tarihi : 06-04-2020 14:52   Güncelleme : 06-04-2020 18:30

Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Açıldı

Sinop Üniversitesi bünyesindeki Sağlık Yüksekokulunu kapatarak, Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürdü.

Sinop Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Açıldı

Resmi Gazetede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre; bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması ve kapatılması ile adlarının değiştirilmesi kararıyla beraber Sinop Üniversitesi’nde kapatılan Sağlık Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.

Sağlığa duyulan ihtiyacın artmasıyla sağlık alanında nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyacında günden güne artacağını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın: “Ülkemizde bugüne kadar sağlık alanında büyük ve önemli yatırımlar yapıldı ve yapılmaya devam edilmektedir. Bugünlerde maalesef tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizin de olumsuz etkilendiği Korona virüs pandemisine karşı, sağlığın ve sağlığa yapılan yatırımların ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Son yaşanan gelişmelerle birlikte sağlığımız bizim için en önemli unsur haline geldi. Bu süreçte fedakârca görev yapan sağlık çalışanlarımızın da toplumumuzun selameti açısından ne kadar önemli bir görev ifa ettiğini daha iyi anladık. Zira sağlığa duyulan ihtiyaç artıkça, sağlık alanında nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyaç da günden güne artmaktadır. 2023 yılına kadar bu ihtiyacın daha da artacağı tahmin edilmektedir. Üniversitemizde kurulan Sağlık Bilimleri Fakültesi bu alanda nitelikli insan kaynağı yetiştirmek için özenle ve özveriyle çalışacaktır.” dedi.

Sinop Üniversitesine Sağlık Bilimleri Fakültesini kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Rektör Nihat Dalgın açıklamasının devamında ; “Fakülte sayımızı 10’a yükseltmenin mutluluğunu yaşarken, aynı zamanda Sağlık Bilimleri Fakültesi’ni Sinop ilimize ve bölgemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Fakültemizde sadece geleceğimizin teminatı gençlerimizi yetiştirmekle kalmayıp araştırma ve geliştirme faaliyetleri de yürütmeyi hedefliyoruz. İlimizin ve bölgemizin sağlık ihtiyaçlarına yönelik bilimsel ve akademik düzeyde çözümler üretmek önceliklerimiz arasında yer alacak. Yeni kurulan fakültemizin Üniversitemiz ve şehrimiz için hayırlı olmasını diliyor; fakültemizin kurulması yönündeki Üniversitemiz Senatosunun talebini geri çevirmeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç’ın şahsında tüm YÖK Üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin