Eğitim
Giriş Tarihi : 11-08-2021 11:28   Güncelleme : 11-08-2021 14:54

‘Sinoplular Üniversite Kütüphanesini Yaptırıyor’

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi Merkez Kütüphanesinin yapımı için 'Sinoplular Üniversite Kütüphanesini yaptırıyor' sloganıyla başlatılan kampanya için tüm Sinopluların desteğini beklediklerini belirtti

‘Sinoplular Üniversite Kütüphanesini Yaptırıyor’

Sinop’ta görev yapan ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcileriyle Öğrenci Yaşam Merkezimizde bir araya gelen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Üniversite Vakfı tarafından Merkez Kütüphanesinin yapımına ilişkin başlatılan yardım kampanyası hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hülya Turan, Prof. Dr. Kamil Demirci ve Prof. Dr. Cem Cüneyt Ersanlı da eşlik etti.

REKTÖRDEN ÜNİVERSİTE KÜTÜPHANESİ İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Rektör Dalgın, kampüs alanında yapılması planlanan ve yaklaşık 9 milyon TL’ye mal olacak modern kütüphane projesi için ‘Sinoplular Üniversite Kütüphanesini Yaptırıyor’ sloganıyla kampanya başlattıklarını belirterek tüm hayırseverlerden ve Sinoplulardan destek beklediklerini ifade etti.

“MODERN BİR KÜTÜPHANEYE İHTİYACIMIZ VAR”

Öğrencilerin sınav haftasında ve tez/proje araştırmalarını yaptıkları dönemde mevcut kütüphanede yeterli imkânı bulamadıklarını belirten Rektör Dalgın, kampüs alanında öğrenciler için daha modern bir kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

2 kat ve toplam 3800 metrekare alana sahip olacak olan yeni kütüphane binası için yardım kampanyası başlatıldığını açıklayan Dalgın, “projesi tamamlanan yeni kütüphanemizde; 8 adet bireysel çalışma odası, 2 adet süreli yayın odası, bilgisayar çalışma salonu, harflendirme ve ciltleme salonu, 17 adet ofis, 3 adet öğretim üyesi çalışma salonu, fotokopi odası, kafeterya ve arşiv odası olacak” diye konuştu.

15 YIL ÖNCEKİ DAYANIŞMA RUHUNUN YENİDEN CANLANMASINI İSTİYORUZ

Sinop Üniversitesi’nin kuruluş aşamasında, ASİDER öncülüğünde Sinop’taki sivil toplum kuruluşları ve hayırseverlerin katkısıyla Eğitim Fakültesi binasının yapıldığını hatırlatan Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, “Bundan 15 yıl önce Eğitim Fakültesi Binasının yapımına öncülük eden ASİDER’i ve ASİDER’in değerli üyelerini bu kampanyada da yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Aynı dayanışma ruhunun bu kez Merkez Kütüphanemizin yapımı için yeniden canlanacağından şüphem yok” ifadelerini kullandı.

İLK BAĞIŞ RAFET ORHAN’DAN

Kampanyaya ilk desteği 100 Bin TL bağış ile iş insanı Sayın Rafet Orhan’ın verdiğini söyleyen Rektör Dalgın, Sinop basını huzurunda Rafet Orhan’a teşekkürlerini iletti.

BAĞIŞÇILARIN İSİMLERİ ÖLÜMSÜZLEŞECEK

Kütüphane binasının yapımına katkı sağlayacak herkesin adını ölümsüzleştirmek istediklerini belirten Rektör Dalgın, bağışta bulunan şahısların ve firmaların isimlerinin ve bağış miktarlarının kütüphane inşaatı tamamlanana kadar Sinop Üniversitesi Vakfı web sayfasında duyurulacağını, ayrıca tüm bağışçıların isimlerinin kütüphanedeki uygun ortamlarda yaşatılacağını dile getirdi.

Sinop’ta bulunan ve Sinop dışındaki tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına kampanyaya katkı sağlamaları noktasında çağrıda bulunan Dalgın, söz konusu Sivil Toplum Kuurluşlarına bugün tarihli birer mektup yazdığını da belirterek “Öğrencilerimizin daha modern bir kütüphanede, daha zengin imkânlarla eğitim görmesi için tüm STK’larımızı bu kampanyaya katkı sağlamaya davet ediyorum” dedi.

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA ÖĞRENCİ SAYIMIZ 14 BİN 424 OLACAK”

Bir önceki yıl Sinop genelinde 12 bin civarında öğrencinin bulunduğunu ancak mezuniyet sebebiyle bu sayının şu an için 11 binlere gerilediğini açıklayan Rektör Nihat Dalgın, “2021-2022 akademik yılında, 3 bin 924 yeni öğrenci kontenjanı açıldı. Diğer taraftan yüksek lisans ve doktora programlarımıza da 500 yeni öğrenci bekliyoruz. Bu bilgiler ışığında yeni eğitim öğretim yılında öğrenci sayımızın 14 bin 424 olmasını ön görüyor, yatay geçiş ve yabancı uyruklu öğrenci başvurularıyla bu sayının daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın, basın toplantısının ardından gazetecilerle birlikte Öğrenci Yaşam Merkezini gezdi.

Şartlı Bağışlarınızı Sinop Üniversitesi Vakfı hesaplarından yapabilirsiniz:

GARANTİ BBVA: TR56 0006 2001 0980 0006 2972 83

VAKIFBANK: TR60 000 1500 1580 0729 3618 788

AdminAdmin