Eğitim
Giriş Tarihi : 05-04-2017 11:10   Güncelleme : 08-04-2017 18:25

“Taşın Altındaki Eller“ Dikmenli Öğrencilerle Buluştu

"Taşın Altındaki Eller" adlı topluluk, Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlk ve Ortaokulu'na gelerek öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptılar

“Taşın Altındaki Eller“ Dikmenli Öğrencilerle Buluştu
 Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitim gören bir grup öğrenci tarafından 2012 yılında kurulan "Taşın Altındaki Eller" adlı öğrenci topluluğu, Dikmen Şehit Bahattin Dolma İlk ve Ortaokulu'na gelerek öğrencilerle çeşitli etkinlikler yaptılar.

İki yıldır gerçekleştirdikleri 'Köy Okulları Projesi' kapsamında 2015 yılında Yozgat/Sorgun'u 2016 yılında da Çankırı'nın köy okullarını ziyaret eden öğrenci topluluğu bu senede Dikmen ve Sinop ilçe merkezine bağlı köy okullarını ziyaret ederek öğrencilerle gün boyu aktiviteler gerçekleştirdiler.

Sinop' ta toplam altı okulu ziyaret edecek olan 31 kişilik öğrenci topluluğu gittikleri okullardaki öğrencilere kırtasiye setleri, aktif faaliyetlerini arttırmaları için spor malzemeleri ve okulların kütüphanelerini zenginleştirmek için kitaplar getiriyorlar. Üniversite öğrencilerinin bir kısmı çocukları eğlendirmek için palyaço ve pamuk prenses kıyafetleri giyerek minik öğrencilerle vakit geçiriyorlar.

Sosyal farkındalığı arttırabilmek amacıyla 16 farklı alanda sosyal sorumluluk faaliyetleri yürüten topluluk, ülkenin dört bir yanındaki kimsesiz çocukların kaldığı sevgi evlerine, huzur evlerine, görme engellilere, zihinsel engellilere, down sendromlu çocuklara, LÖSEV'e ve ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşmaya çalışıyorlar. 

Seda ŞengülSeda Şengül