Eğitim
Giriş Tarihi : 05-10-2020 09:32   Güncelleme : 05-10-2020 09:51

Uygulamalı Dersler Başlıyor

Meslek liselerinde 'uygulamalı dersler' bugünden itibaren yüz yüze yapılacak

Uygulamalı Dersler Başlıyor

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, spor liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve mesleki eğitim merkezlerinde alan ve dal derslerin uygulama kazanımları, 5 Ekim 2020 bugünden itibaren yüz yüze eğitim şeklinde verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce tüm illere "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı Uygulamalı Eğitim’e ilişkin bilgilendirdi.

Bilgilendirme de, Anadolu teknik programı öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim ve staj uygulamalarının 28 Eylül'den itibaren başladığının altı çizilirken, 5 Ekim'den itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liselerinin "meslek.eba.gov.tr" adresinde yayımlanan alan ve dal derslerine ait uygulama kazanımları, tüm sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitimle verileceği kaydedildi.

HER DERS 30 DAKİKA Olurken Teneffüsler ise 10 Dakika İle Sınırlandırıldı

* Uygulama eğitiminin tüm ayrıntılarının salgın tedbirleri doğrultusunda yeniden yapılandırıldığını duyuran MEB, eğitim kurumlarında Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin alındığını bildirdi.

* Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı anadolu meslek ve anadolu teknik programı öğrencilerinin işletmelerde mesleki eğitim/staj uygulamaları 28 Eylül tarihinden itibaren başlamıştı.

* Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un imzasıyla illere gönderilen yazı doğrultusunda şimdi de mesleki ve teknik anadolu liseleri, çok programlı anadolu liseleri, mesleki eğitim merkezleri, güzel sanatlar lisesi ile spor lisesi öğrencileri, 5 Ekim Pazartesi gününden itibaren tüm sınıf seviyelerinde tüm alan ve dallarda yüz yüze uygulama eğitimlerine başlayacak.

* Yüz yüze uygulama eğitimlerinin daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirler de alındı. Buna göre öğrencilere okulda geçirdikleri ders içi/dışı saatlerde maske kullanımı, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymaları hususunda rehberlik ve yönlendirmeler yapılacak.

* Okul yöneticileri ve öğretmenler tarafından takibinin yapılarak okulda gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitim faaliyetleri hakkında öğrencilere Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu’na göre gerekli bilgilendirmeler yapılacak.

AdminAdmin