Eğitim
Giriş Tarihi : 15-09-2016 17:20   Güncelleme : 15-09-2016 17:38

Velilerin Alışveriş Telaşı Başladı

2016-2017 Eğitim-Öğretim sezonu için öğrenciler ve veliler hazırlıklara başladı

Velilerin Alışveriş Telaşı Başladı
 Pazartesi günü başlayacak olan 2016-2017 Eğitim öğretim sezonu için öğrenciler ve veliler hazırlıklara başladı.

Yeni eğitim öğretim sezonunun başlamasına sayılı günler kala veliler kırtasiyelere ve kırtasiye ürünü satan çarşı pazara akın etti. Çocuklarının 2016-2017 eğitim öğretim sezonuna eksiksiz başlamasını isteyen veliler alışverişe başladı. Çantadan deftere, kalemden silgiye bir çok kalemde harcamaya yapan veliler bütçeleri zorluyor.

İlçemizde 16 yıldır kırtasiyecilik yapan Eylül Kırtasiye sahibi Gönül Ekici'den okul çantasının ne kadara dolduğunu öğrendik.

İlk olarak çanta fiyatları hakkında bilgi veren Ekici 20 TL'ye de 200 TL'ye de çantalarımız var diyerek fiyat aralığının lisanslı ürünler nedeniyle fazla olduğunu, lisanslı ürünlerin tamamının orjinal olduğunu ve asla sahtesini satmadıklarını, satılan çantaların Sağlık Bakanlığı denetiminden geçmiş CE belgeli çantalar olduğunu ve fitalat (Kansorejen Madde) içermediğini sözlerine ekledi.

Ortalama 100 TL'ye bir öğrencinin çantasını doldurabileceğini söyleyen Ekici defter fiyatları 75 Krş'tan başlayarak 100 yapraklı bir harita metod defterin 2,5 TL'den satıldığını, kalem, silgi, kalemtraş gibi küçük ürünlerin fiyatlarının ise ortalama fiyatlarının 75 Krş ile 1 TL civarında olduğunu söyledi.

Öte yandan TESK Genel Başkanı Palandöken, bu yıl eğitim-öğretime yaklaşık 18 milyon öğrencinin devam edeceğini anımsatarak, velilere alışveriş öncesi uyarılarda bulundu.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, eğitim-öğretim yılının başlayacak olması nedeniyle yaklaşık 2,5 milyar dolar pazar payına sahip kırtasiye sektörünün şimdiden hareketlendiğine dikkati çekerek, ailelerin, çocukları için alışveriş yaparken ürünlerin dış görüntüsüne kanmaması gerektiğinin altını çizdi.

Palandöken, "Yarınlarımızın umudu çocuklarımızın sağlıklarını korumalıyız. Kullanacakları kırtasiye malzemelerinin ve formaların fiziksel değil, kimyasal içeriğine dikkat edin. Yollarda eğreti tezgahlarda satılan albenili kırtasiye malzemelerinden uzak durulmalıdır. Çocuklarımızın sağlığını hiçe sayıp sadece kendi ceplerini ve kazançlarını düşünen fırsatçıların ekmeğine yağ sürmeyin" değerlendirmesinde bulundu.

Seda ŞengülSeda Şengül