Eğitim
Giriş Tarihi : 27-05-2016 10:29   Güncelleme : 27-05-2016 11:19

Yakan Top Yarışması İl Şampiyonluğu Gerze’de

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün Düzenlediği Çocuk Oyunları Şenliği Sinop’ta Yapıldı

 Yakan Top Yarışması İl Şampiyonluğu Gerze’de
 Geleneksel çocuk oyunları şenliği ilçeler arası Yakan Top yarışması il finali 26 Mayıs’ta Sinop Dokuzoğlu Stadında gerçekleştirildi. Yarışmaya İl Gençlik Hizmetleri Müdürü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Halat çekme yakan top ve bir çok oyunun oynadığı şenliğe İlçe birincileri katıldı. Yakan Top yarışmasında Gerze’yi Atatürk İlkokulu Öğretmeni Orhan Yenice’nin öğrencileri temsil etti. Atatürk İlkokulu Merkez Boydak İlkokulu ve Türkeli Helaldı İlkokulunun yer aldığı B Grubunda Mücadele etti.

Maçlar Lig usulüne göre gerçekleştirildi. Yarı final maçları grupların birincileri ve ikincileri arasında çapraz eleştirme şeklinde oynandı. Atatürk İlkokulu öğrencileri  gruplarında bulunan rakiplere set vermeden 2-0 ile geçerek grup lideri oldu. Yarı Finalde B grubu Boyabat Şehit Turan Meşe ilkokuluna tekrar set vermeden 2-0 ile geçerek finale yükseldi.

Gruplarını lider olarak tamamlayan Atatürk İlkokulu ve Ayancık Fatih İlkokulu finale yükseldi. İlk seti Fatih İlkokulu alırken ikinci sette beraberliği yakalayan Atatürk İlkokulu 

Uzun bir süre oyunu geriden takip eden Atatürk İlkokulu  son sette gösterdikleri büyük mücadele ile büyük zafere imza attı.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz