Eğitim
Giriş Tarihi : 22-01-2015 22:47   Güncelleme : 21-08-2017 11:53

Yaşlı Teyzeler Karnelerini Aldılar

Sinop İl Müftülüğüne bağlı Paşa Tabyaları Kur’an Kursu, Aşiyan Kur’an Kursu ve Aşiyan Pazaryeri Kur’an Kurslarında 2014-2015 yarıyıl eğitimini tamamlayan 150 öğrenci için Belge Töreni düzenlendi.

Yaşlı Teyzeler Karnelerini Aldılar
 Aşiyan Kur’an Kursunda düzenlenen ve Sinop İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hüseyin Konukçu’nun katıldığı tören Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an Kursu Öğreticileri Kerime Tural, Ayşe Öztürk ve Hatice Susoy’un öğrencilerine kısa hitaplarının ardından belge dağıtımına geçildi. Yarıyıl karnelerini alan bayan öğrenciler, çocuklarından önce karne almaları dolayısıyla mutlu ve heyecanlı olduklarını söylediler. Kendilerine Kur’an öğreten hocalarına minnet duyduklarını ifade eden bayan öğrenciler “ Yaklaşık dört aydır azim ve gayretle kursumuza devam ettik. Aramızda Kur’an okumasını bilmeyenlerimiz vardı. Hocalarımız sayesinde Kur’an okumasını öğrendik. Ve şimdi emeğimizin bir nevi karşılığı olan yarıyıl karnelerimizi alıyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sıcak ve aile ortamında Kur’an öğrenmemize vesile olan ve bizlere bu imkanları sunan başta İl Müftümüz Mustafa Erkan’a ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Kur’an Kurslarında 3. dönem kayıtlarının 02-11.02.2015 tarihleri arasında yapılacağı, eğitimin ise 09.02.2015 tarihinde başlayacağı öğrenildi. Celal ŞENASLAN Diyanet Tv-SİNOP



hakan akbaşhakan akbaş