Eğitim
Giriş Tarihi : 13-06-2022 14:20   Güncelleme : 14-06-2022 15:35

Yetkililerden İlgililere 'Farkındalık Semineri'

Orman İşletme Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünden çiftçilere yönelik seminer…

Yetkililerden İlgililere 'Farkındalık Semineri'

İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından traktör kullanımı ve trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapılarak trafik bilinci oluşması amacıyla; “Reflektör Tak, Görünür Ol” projesi kapsamında seminer verildi.

Karayollarında ve tarım arazilerinde meydana gelebilecek traktör ve tarım makinaları kazaları ile meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenmesi adına farkındalık oluşturuluyor.

İlçemizde traktör kullanıcıları ile tarım işleri ile uğraşan vatandaşlara tarım makineleri ve traktör kazaları, orman yangınları ile ilgili seminer verilerek konuların önemine dikkat çekildi.

Seminerde ilk konuşmayı Gerze Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ali Su yaptı. Su, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Orman İşletme Müdürlüğü olarak bu semineri düzenlediklerini, traktör kazaları ve orman yangınlarının önüne geçebilmek için ilgililere eğitim vermek istediklerini belirtti.

İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ali Su’ nun ardından Gerze Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanı Uzm. J. VIII. Kad. Çvş. Olcay Çakır, traktör kullanıcıları ile tarım işleri ile uğraşan vatandaşları tarım makineleri ve traktör kazaları hakkında bilgilendirdi.

Çakır, traktör kazaları incelendiğinde, meydana gelen kazaların birçoğunun, traktör ve römorklarının park fren ve dönüş ışıkları noksanlığı, görünürlüğü artıran reflektör ve flaşörlü yanıp sönen ışık sisteminin bulunmamasından kaynaklandığını söyledi. Çakır, tarımsal faaliyet gösteren çiftçileri trafikte dikkatli olmaya davet ederken traktör kazalarını önlemeye yönelik alınacak tedbirler ile bu tedbirler doğrultusunda görünürlüğü arttıran reflektör ve sürücünün devrilen traktörün altında kalmasını engelleyen ROPS (koruma çerçevesi) demirinin önemini anlattı.

Orman Yangınlarının Önüne Geçilebilmesi İçin Alınacak Gerekli Tedbirler Anlatıldı

İlçe Jandarma Komutanlığının sunumunun ardından Gerze Orman İşletme Müdürlüğünün orman yangınları ile ilgili sunumuna geçildi. Gerze Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Müdür Yardımcısı Fatih Bektaş, katılımcılara orman yangınları hakkında genel bilgilendirme yaparken yangınlarla mücadele yöntemleri, kullanılan araç ve gereçler, kişisel koruyucu donanımlar ve iş güvenliği konularında bilgiler sundu.

Bektaş, orman yangınlarının sebepleri, yangın öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri anlatarak vatandaşların orman yangınları konusunda daha duyarlı hale gelmeleri için uyarılarda bulundu.

Seminere, Gerze Belediye Başkan Vekili Ahmet Kalfaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Ali Su, daire müdürleri, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

AdminAdmin