Eğitim
Giriş Tarihi : 18-06-2019 17:54   Güncelleme : 18-06-2019 18:17

Yüksek Kalite Kurulu Takımı Sinop'ta

Sinop Üniversitesi Dış Değerlendirme Süreci Başladı

Yüksek Kalite Kurulu Takımı Sinop'ta

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve kalite süreçlerini değerlendirmek üzere Sinop Üniversitesinde bir dizi görüşme gerçekleştirdi.

YÖKAK Değerlendirme Takımı, Prof. Dr. Mualla YALÇINKAYA (Karadeniz Teknik Üniversitesi) başkanlığında, Prof. Dr. Ali ŞEN (İstanbul Kültür Üniversitesi), Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK (Marmara Üniversitesi), Doç. Dr. Dilek ÖZMEN (Manisa Celal Bayar Üniversitesi), Doç. Dr. Oktay YILDIZ (Karadeniz Teknik Üniversitesi), Sema GÜNDEM (Ondokuz Mayıs Üniversitesi) ve Betül KÜÇÜK’ten (Çankırı Karatekin Üniversitesi) oluşan Değerlendirme Takımı, ilk olarak Rektör Prof. Dr. Nihat DALGIN’ı makamında ziyaret etti.

YÖKAK Değerlendirme Takımı Akademisyenlerle Bir araya Geldi

YÖKAK Değerlendirme Takımı sırasıyla, Kalite Komisyon Üyeleriyle Toplantı, Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Toplantı, Fen Edebiyat Fakültesi ile toplantı, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi ile toplantı, Sağlık Yüksekokulu ile toplantı yaparak Dekan ve yardımcıları, Akademik Personel, Araştırma Görevlileri ve öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantıda Sinop Üniversitesi tarafından oluşturulan kalite güvence sistemi çalışmaları, stratejik hedefleri, bu hedeflerin bölgesel ve ulusal kalkınmadaki yeri ele alındığı kaydedildi.

YÖKAK Değerlendirme Takımı Dış Paydaşlarla Görüştü

Yükseköğretim Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı üyeleri Sinop Üniversitesi Paydaşlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi.

Paydaşlar adına toplantıya; Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Kazım AÇIKBAŞ, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Melih KELEŞ, Tarım İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Tülin ERDEM, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Melih ERDEM, Perihan ÖZPINAR, İl Müftü Yardımcısı Kamil TUNCEL, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Cem Levent YÜCEL, KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol ALEVLİ, OSB Yönetim Kurlu Başkanı Kurtuluş KAYA, Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet ÇOBANOĞLU ve iş adamları Fatih UYSAL ile Tuncay YURBAŞ katıldı.

Toplantıda dış paydaşların görüş, öneri, talep ve beklentileri dinlendi. Sinop Üniversitesinin dış paydaşlara sunduğu katkılar konuşuldu. Ayrıca Üniversite ile paydaşların yürüttüğü ortak çalışmalar da ele alındı.

Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Değerlendirme Takımı, 19 Haziran 2019 Çarşamba gününe kadar Akademik ve İdari birimleriyle kalite sürecine ilişkin görüşmelerde bulunmaya devam edeceği kaydedildi.

hakan akbaşhakan akbaş