Güncel
Giriş Tarihi : 01-07-2016 10:35   Güncelleme : 01-07-2016 16:53

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 90. Yıldönümü nedeniyle İlçemiz Liman Başkanlığı’nca Atatürk Anıtı'na Çelenk sunuldu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı
 Hükümet Konağı önünde yapılan Çelenk Töreninde kurum amirlerinin Atatürk Anıtı önünde saat 10:00’da hazır bulunmasıyla başlayan tören, M. Kemal Atatürk’ün, ‘’En Güzel, en uygun coğrafi konumda ve üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye; endüstrisi, ticareti ve sporu ile en ileri bir denizci ulus yetiştirmek yeteneğindedir. Bu yetenekten yararlanmasını bilmeliyiz. Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız’’ sözünün program sunucusu Şehit Nurullah Saraç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Nilay Koşar tarafından okunmasının ardından Liman Başkanı Uğur Gürol’un Atatürk Anıtı’na Liman Başkanlığı’nın çelengini sunmasıyla devam etti.

Ardından yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı’yla birlikte Şanlı Bayrağımızın göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

NOT: Akşam 17:30’da İskele Mevkiinde Yapılacak Olan Etkinlikler Atatürk Havalimanı’nda yaşanan terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi nedeniyle iptal edildiği duyuruldu.

Seda ŞengülSeda Şengül