Güncel
Giriş Tarihi : 15-07-2022 16:46   Güncelleme : 15-07-2022 17:42

15 Temmuz Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

Gerze’ de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri başladı

15 Temmuz Anma Etkinlikleri Gerçekleşti

Gerze Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ilk etkinlik Ömer Can Açıkgöz Hatıra Ormanında düzenlendi. Gerze Orman İşletme Müdürlüğünce, Gerze Sahil Yolu tünel çıkışında 15 Temmuz şehidi Ömer Can Açıkgöz Hatıra Ormanında 15 Temmuz şehitleri anısına 251 adet fidan dikim etkinliği gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan fidan dikme etkinliği Gerze Kaymakamı Tekin Dundar' ın konuşmaları ile devam etti. Millet olarak çok badireler atlattığımızı belirten Kaymakam Dundar, milletimizin her zaman mazlumun yanında saf tuttuğunu söyledi. Dundar, "bu millet kutsal inancımız İslam dininin sancaktarlığını yapmış aziz bir millettir. Biz 15 Temmuz 2016 tarihinde gereken mücadeleyi verdik ve çocuklarımıza da bu mücadeleyi vermek zorunda kaldıkları zaman geri durmamaları noktasında b günleri hatırlatmamız, bugünleri idrak ettirmemiz lazım" diye konuştu. 

Daha sonra Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Kaymakam Refiki Özlem Doğan, Gerze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Burma ve İzzet Karaman, 15 Temmuz gazisi Uğur Çolak ve ailesini ziyaret ettiler.

Gerze İlçe Müftülüğünce Cuma namazından önce Merkez Yeni Camide şehitlerimiz ruhuna Kur’ anı Kerim ve mevlid-i şerif okundu. İhya edilen Cuma Namazının ardından gaziler onuruna öğle yemeği programı düzenlendi.

Burada kısa bir konuşma yapan Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, “6 yıl önce ülkemiz hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Aziz milletimizin feraseti, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetleriyle bu hain darbe girişimi ülkemizden defedildi.

Bu coğrafya şehitler coğrafyası, bu coğrafyanın korunması için aziz milletimiz, nice şehitler verdi. Her karşı, her santimi aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmış ve bu şekilde korunmaya devam etmiş.

Nasıl 15 Temmuz darbe girişiminde hainlere fırsat verilmediyse, dün verilmediği gibi bugün de yarın da fırsat verilmeyecek” ifadelerini kullandı. 

Vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimize Allah’ tan rahmet dileyen, gazilerimize sağlıklı yaşam temennilerinde bulunan Kaymakam Dundar, bu akşam saat 20.00’ de eski cezaevi karşısından Merkez Yeni Camiye kadar yapılacak Demokrasi Yürüyüşü ve ardından Hükümet Konağı önünde gerçekleşecek olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlerine tüm Gerzelileri davet etti.

AdminAdmin