Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2017 10:34   Güncelleme : 14-07-2017 11:16

15 Temmuz destanını unutmayalım unutturmayalım

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Şehitlerimizin yürüdüğü bu kutsal yolda, hayatları pahasına bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklara daha fazla sahip çıkalım. 15 Temmuz destanını unutmayalım unutturmayalım”

15 Temmuz destanını unutmayalım unutturmayalım
 Bakanlığı ile ilgili bir dizi etkinlik ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit olan Ankara Beştepe TOBB Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Ömer Can Açıkgöz’ün Ayancık’taki kabrini ziyaret etti. Burada şehit Açıkgöz’ün mezarı başında dua eden Bakan Arslan, şehidin mezarını elleriyle suladı.

Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Ayancık Kaymakamı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı Ayhan Ergün ve protokol üyelerinin de katıldığı kabir ziyaretinde  İlçe Müftüsü Ömer Ergül tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Ardından İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu tarafından dua edildi.

Şehit Ömer Can Açıkgöz’ün ailesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Ankara’da bulunması sebebiyle şehidin amcası ile bir araya gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, acılı amcaya başsağlığı dileklerini iletti. Gerçekleştirilen ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bu destansı direnişi asla unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını söyledi. Arslan; “Bugün Ömer Can Açıkgöz şehidimizin kabri başındayız. Şehidimizi ve bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Biz özellikle bu hafta şehit kabirlerini ziyaret ederek onları yad ediyoruz. Değerli Ömer Can Açıkgöz şehidimiz de olmak üzere tüm şehitlerimiz bu ülkenin bekası, istikbali ve istiklali söz konusu olduğunda FETÖ başı ve üyeleri dahil bu ülkenin özellikle geleceği ile ilgili kötü emeller besledikleri ve 15 Temmuz’da da bu emelleri hayata geçirmek istediklerinde o gece meydanlara çıktılar, millet olma şuuru ile hareket ettiler, tankların, tüfeklerin topların karşısında durdular. Dolayısıyla bizlerde istiyoruz ki; şehitlerimizin yürüdüğü bu kutsal yolda, hayatları pahasına bize vatan olarak bıraktıkları bu topraklara daha fazla sahip çıkalım. Bu toprakların imar edilmesi, mamur edilmesi, bu vatanın gelecek nesillere daha sağlıklı bir şekilde teslim edilebilmesi adına gecemizi gündüzümüze katarken özellikle şehitlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. İşte biz de tam bunu yapmak istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızdan başlamak üzere hepimiz şehit kabirlerini ziyaret ederek, şehitlerimizi anarak, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayarak, milletimizin millet olma şuuru ile o gece meydanlara inerek gösterdiği kahramanlığı gelecek nesillere hep hatırlatarak, ama hainlerin de hiçbir zaman boş durmadıklarını, her zaman hainlik yapabileceklerini önce unutmayıp sonra unutturmayarak inşallah müjdelerimize devam ediyoruz. Dolayısıyla topyekun Türkiye’nin her yerinde bu unutmama unutturmama ve milletin kahramanlığını 15 Temmuz’da anmak ile ilgili gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bugün bizler de Sinop’tayız, Ayancık’tayız, sevgili Ömer Can kardeşimizin kabri başındayız. O yüzden ailesine sabırlar diliyoruz. İnşallah rabbim bir daha bu tip hainliklere, bu tip hainlik göstermek isteyenlere fırsat vermesin'' dedi.

Kaynak Vitrin Haber

Seda ŞengülSeda Şengül