Güncel
Giriş Tarihi : 14-07-2017 18:56   Güncelleme : 14-07-2017 21:14

15 Temmuz Şehidinin Adını Taşıyan Hatıra Ormanı Açıldı

15 Temmuz şehidi Ayancıklı Ömer Can Açıkgöz’ün adını taşıyan Hatıra Ormanı, gerçekleştirilen resmi törenle açıldı

15 Temmuz Şehidinin Adını Taşıyan Hatıra Ormanı Açıldı

15 Temmuz şehidi Ayancıklı Ömer Can Açıkgöz’ün adını taşıyan Hatıra Ormanı, gerçekleştirilen resmi törenle açıldı. Yenikent Tüneli çıkışında yer alan hatıra ormanının açılışına, başta Sinop Valisi Hasan İpek olmak üzere, il ve ilçelerden birçok üst düzey isim katıldı.

 

Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar’ın duasının ardından Hatıra Ormanı açıldı. Açılışta konuşan Vali İpek, Ömer Can Açıkgöz’ün 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece külliyede şehit düştüğünü ve mezarının Ayancık’ın Büyükdüz köyünde olduğunu söyledi. 15 Temmuz’un haftasında kendisinin mezarını iki kez ziyaret ettiğini söyleyen İpek, “bugün kendisinin anısına bir orman, şehitlik ormanı yapmak istedik ve burada bir hatıra ormanı canlandırdık. Şuna inanıyorum, bizim Türkiye olarak şehitlerimiz bu toprakların tapusudur. Ömer Can kardeşimiz de bu toprakların tapusunu millete vermiştir. Sinop’un ilk şehidi Hz. Bilal Hazretleri 675 yılında Sinop ilimizde şehit olmuştur. O da bu toprakların tapusunun Türklere ve Müslümanlara geçmesi için ilk şehidimizdir. Ve 15 Temmuz’da Ömer Can Açıkgöz haricinde 250 şehidimiz vardır. Ben de Açıkgöz’e bu toprakların tapusunu Türk Milleti’ne verdiği için şükranlarımı arz ediyorum. Kendisine Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum” dedi.

 

Hatıra Ormanı açılışı, Sinop Valisi Hasan İpek, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Sinop İl Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Ak Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, Sinop Orman İşletme Müdürü Hakan Orhan ve Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Sedat İpar’ın temsili fidan dikiminin ardından son buldu.

Kaan Töngelci / Gerze'nin Sesi



Erkan TaşErkan Taş