Güncel
Giriş Tarihi : 11-07-2017 14:42   Güncelleme : 11-07-2017 15:37

15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

Darbe girişiminin yıl dönümünde ilçemiz Merkez Yeni Camii'nde öğle namazından önce 15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu

15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu
 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Etkinlikleri kapsamında darbe girişiminin yıl dönümünde ilçemiz Merkez Yeni Camii'nde öğle namazından önce 15 Temmuz Şehitleri için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Okutulan Mevlid-i Şerif sonrasında kılınan öğle namazına müteakip Kaymakamlık tarafından yemek ikramında bulunuldu.

Yemek sonrasında gazetemize açıklamada bulunan Gerze İlçe Müftüsü Bayram Karar, ''15 Temmuz Şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhları için öğle namazı öncesi Mevlid-i Şerif ve hatimler okundu. Öğle namazı sonrasında da kaymakamlığımız tarafından cemaate  yemek ikramı yapıldı. Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından da din görevlileri ve vatandaşların katılımıyla 100 Bin Hatim programı devam ediyor. 14 Temmuz Cuma günü camilerimizde cuma namazına müteakip 100 Bin Hatim duamızı yapacağız. Sonrasında 15 Temmuz gecesi programımıza hazırlanıyoruz. O gece de yaz Kur'an kursu öğrencilerimizle beraber hocalarımızın ve kaymakamlığımızın organize ettiği 15 Temmuz Programı yapılacak. Öğrencilerimiz şiirler okuyacaklar, İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okunacak. Öğrencilerin kaleminden çıkan 'Şehitlere Mektup' okunacak. Şehitlerimizin mücadelesini unutmamak ve unutturmamak üzere bir program yapacağız. Vatanımız milletimiz için hayırlı olsun. Şehitlerimize de tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun''dedi.

Ercan Özcan / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül