Güncel
Giriş Tarihi : 10-04-2023 10:21   Güncelleme : 10-04-2023 15:25

178 yıldır emniyetimiz için çalışıyorlar

Gerze’ de Türk Polis Teşkilatının 178. Yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı

178 yıldır emniyetimiz için çalışıyorlar

Atatürk Anıtı önünde saat 10: 00’ da gerçekleştirilen törene Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Tören sunucusu Polis Memuru Gizem Torgay Zengin’ in açılış konuşmasının ardından Gerze İlçe Emniyet Müdürlüğünün çelenk koymasıyla başladı. Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunmasının ardından Gerze İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Ulaş konuşmasında, “Polis Teşkilatımız hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygı ve demokratik toplum İlkelerinden ödün vermeden, anayasaya ve yasalara sadakatle bağlı olarak görev yapan, 178 yıllık bilgi birikimi ve deneyimiyle üstlendiği görevlerde büyük başarılara imza atan, devletin bekası, milletimizin huzuru, güvenliği, toplumun birlik ve beraberliğinin muhafazası için, mesai mefhumu gözetmeksizin fedakârca hizmet etmektedir.

TÜRK POLİSİ GÜVENLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR

Vicdanların işlemediği yerde polis devreye girer, huzurun bekçiliğini yapar. Zor şartlarda, canını ortaya koyarak, cesaret ve yiğitlikle mücadele eder. Milletimizin kalbinde haklı bir yer edinen, güvenlik ve huzur için 7/24 her yerde olmayı ilke edinen teşkilatımız, milli birlik ve beraberliğimiz için her türlü ihanet odağına karşı amansız bir mücadele vererek dünyada örnek gösterilen bir noktaya ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşarken, bundan sonra da suç ve suçluyla mücadelede kararlı ve dirayetli duruşunu koruyacak, cesaret ve azimle yoluna devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere görevleri başında şehit olan kahraman güvenlik güçlerimize, depremde hayatların kaybeden meslektaşlarımıza ve vatandaşlarımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Tüm emekli emniyet mensuplarımıza, görevi başındaki arkadaşlarımıza ve çok kıymetli ailelerine ve çocuklarına sağlık, huzur, başarı ve mutluluklar temennisiyle hep birlikte nice günlere, haftalara kavuşmayı diliyor, teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

AdminAdmin