Güncel
Giriş Tarihi : 18-03-2023 12:54   Güncelleme : 18-03-2023 14:20

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü kapsamında çelenk sunma töreni ve Şehitleri Anma Programı gerçekleştirildi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Hükümet Konağı önünde yapılan çelenk sunma töreniyle başlayan anma programında ilk olarak Kaymakamlık çelengi İlçemiz Kaymakamı Tekin Dundar, tarafından Atatürk anıtına sunuldu.

Ardından Belediye Başkanlığı çelengini Belediye Başkanı Cevat Şensoy anıta bıraktıktan sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında okunan İstiklal Marşı ile çelenk sunma töreni sona erdi.

Çelenk sunma töreninin ardından program, Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti

Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Gerze Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Programında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Okul Müdürü Mehmet Abanoz yaptı.

Abanoz konuşmasında, “bugün Çanakkale zaferinin 108. Yılını kutlamak ve bu zafer uğrunda can veren kahramanlarımızı şehitlerimizi anmak için toplandık. 18 Mart 1915 Türk tarihinde bir askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir. Bu tarih gerek taarruz gerekse savunma savaşlarını başarıyla dolup taşan Türk kahramanlık tarihinin en gurur verici ve en parlak sayfalarından biridir” ifadelerini kullandı.

Program, "Bir Yolcuya” şiirinin okunması, oratoryo, Çanakkale Türküsü koro gösterimi, Çanakkale Destanı şiirinin okunması, Eledim Eledim Türküsünün okunması, 26 Ağustos şiirinin okunması ile devam etti.

18 Mart Çanakkale Zaferi'yle ilgili öğrenciler arasında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Tekin Dundar, Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan tarafından ödülleri takdim edildi.

Programa Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Gerze Cumhuriyet Savcısı Elif Kuzu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, Gerze Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan, Gerze Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nazım Aksu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katılım sağladı.

 

AdminAdmin