Güncel
Giriş Tarihi : 27-04-2021 10:39   Güncelleme : 27-04-2021 11:39

180 orman işçisine, Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi

Gerze Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde orman işçilerine Mesleki Yeterlilik Belgesi veriliyor

180 orman işçisine, Mesleki Yeterlilik Belgesi verildi

Bazı mesleklerin icra edilebilmesi için zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi, Meslek Yeterlilik Kurumunun yetkilendirdiği kuruluşlar tarafından yapılan sınavlar sonucunda başarılı olan kişilere veriliyor.

Bu belgeyi verme yetkisi olan kuruluşlardan bir tanesi de Orman İşletme Müdürlükleri. Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen orman işçileri, Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde açılan eğitim kurslarını aldıktan sonra kesim, sürütme, nakliyat gibi teorik sınavlara tabi tutuluyorlar.

Sınavlarda başarılı olan kursiyerlerin mesleki yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını söyleyen Gerze Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri, belgesi olmayan işçilerin ormanda hiçbir iş yapamayacaklarını kaydettiler.

Yetkililer, sınavın mali yükümlülüklerini sendikaların karşıladığını belirterek, “sınavlar, Gerze Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde 2 teknik elemanla birlikte yapılıyor. Mülakat, sürütme ve kesme olmak üzere 3 aşamadan oluşuyor.

Sürütme ve kesme sınavları, uygulamalı olarak ormanda yapılıyor. İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan köylerimizde iş yapmak isteyen bütün köylülerimiz kursa ve sınavlara katılıp, belgelerini alabilirler.

Bu belgeye sahip olmayan vatandaşlarımız, bizlerden iş alamazlar. 1 eğiticimiz günde en fazla 8 kursiyeri sınav yapabiliyor. Şu ana kadar 180 işçimize Mesleki Yeterlilik Belgesi verdik, vermeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza bu belgeyi vererek ormandan her anlamda faydalanmalarını istiyoruz” diye ifade ettiler.

AdminAdmin