Güncel
Giriş Tarihi : 16-05-2019 12:14   Güncelleme : 16-05-2019 13:28

“19 Günde 19 Mayıs”

İstanbul’dan denize açılan Dragon Bot Takımı, yolculuklarının 16. Gününde Gerze’ye ulaştı

“19 Günde 19 Mayıs”

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı dolayısıyla düzenlenen "19 Günde 19 Mayıs 2019" etkinliği kapsamında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın teslim ettiği Türk bayrağını Samsun'a ulaştırmak üzere yola çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi Dragon Bot Takımı, yolculuklarının 16. Gününde Gerze’ye ulaştı.

16 Mayıs Perşembe günü (bugün) ilçemiz limanına giriş yapan Dragon Bot Takımını, Gerze Kaymakamı Murat Güven, Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Jandarma Komutanı Teğmen Bekir Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazım Aksu, Emniyet Müdürü Erol Ulaş ile Gerze Kürek Kulübü sporcuları ve eğitmenleri karşıladı.

Fırtına nedeniyle Sinop’ta 2 gün konaklama yapan takım, tekrar yola çıkarak 3 saatte Gerze’ye ulaştılar.

Karşılama sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Kaymakam Güven, Dragon Bot Takımıyla Gerze Kürek Kulübünde bir süre sohbet etti.

Sohbetin ardından Dragon Bot Takımı, Kaymakam Güven’e ve Başkan Şensoy’a Bandırma Vapurunun maketini hediye ettiler. Uğradıkları her il ve ilçede anı defterlerini de imzalatan kürekçiler Kaymakam Güven ve Başkan Şensoy’a, Bandırma Vapuru Müzesinde sergilenecek olan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazmalarını istediler.

Kaymakam Güven, sporcuları tebrik ederek ilçemize uğradıkları için de ayrıca teşekkür etti. Güven, bot takımına Karadeniz’in hırçın dalgaları arasında ki bu zorlu yolculukta kolaylıklar diledi.

Bir süre ilçemizde dinlenecek olan Dragon Bot Takımı, daha sonra deniz yoluyla tekrar Yakakent’e kürek çekecekler. Takım, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Samsun’a ulaşmayı planlıyor.

        

Seda ŞengülSeda Şengül