Güncel
Giriş Tarihi : 19-05-2016 11:34   Güncelleme : 24-10-2017 03:28

19 Mayıs Coşkusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Görkemli Bir Törenle Kutlandı

19 Mayıs Coşkusu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak için 19 Mayıs 1919 tarihinde yoğun çaba ve gayretler ile çıktığı Samsun'da, Türkiye Cumhuriyetinin ilk temelleri atıldı. O yıldan bugüne, her yıl 19 Mayıs tarihini gençliğe ve spora adayan büyük önder Atatürk, bu yılda düzenlenen etkinliklerle anıldı.

 19 Mayıs etkinlikleri ilk olarak Atatürk Büstüne çelenk sunumu ile başladı. Gençlik ve Spor İlçe müdürlüğünün çelenk sunmasının ardından ulu önder ve silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşı için hazır kıta duruldu. Etkinlik Gerze şenlik alanında devam etti. Programa Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Burma, Gerze MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Mehmet Keskin, İlçe Müftüsü Ali Işık, Kurum ve daire amirleri Siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılışı yapılan programda daha sonra Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Belovacıklı alanda bulunan misafirlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutladı.

Düzenlenen Bando gösterisi ile şenlik alanı adeta bayram yerine dönerken, Judo, Güreş ve jimnastik ile Teakwando gösterileri katılımcılardan tam not aldı. Gerçekleştirilen şiir dinletisi ile Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığımızı perçinleyen minik öğrenciler vatandaşlara duygu dolu anlar yaşattı.

Düzenlenen etkinlikte Gençlik adına bir konuşma yapan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Karaman,

“19 Mayıs 1919, milletimizin kendi topraklarında, özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği kutlu İstiklal yürüyüşümüzün başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’ da Kurtuluş Meşalesini Samsun'umuzdan yakarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tüm mazlum milletlere cesaret örneği olmuştur. Gençliğe armağan edilen bu bayram Türkiye’mizin geleceğinin, gençliğimizin omuzlarında yükseleceğine, tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir. Bu duygu ve düşüncelerle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız vesilesiyle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için şahadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum.”

Karaman'ın konuşmasının ardından Lise öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriler ile devam eden programda, 19 Mayıs etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Müsabaka sonuçlarına göre, Kros bayanlarda

Gizem Çapkın birinci,

Gülşen Aktaş İkinci,

Meryem Keçe Üçüncü oldu.

Kros Erkeklerde ise,

Mert Aksoy birinci,

Levent Burma ikinci,

Mustafa Tosun üçüncü oldu.

Satranç turnuvası erkekler kategorisinde;

Alican Çakır birinci,

Mehmet Akif Balkan ikinci,

İsmail Gürsoy üçüncü oldu,

Bilek Güreşi Müsabakasında, bayanlar kategorisinde;

Zehra Balta birinci,

Elif Canikli ikinci,

Sibel İzmirli üçüncü olurken,

Erkekler kategorisinde,

Ferhat Aygün birinci,

Barış Yağız ikinci,

Caner Cangül ise üçüncü oldu.

Masa tenisi kızlar kategorisinde,

Dilara Eraltan birinci,

Elif Demir ikinci,

Habibe Karaman üçüncü oldu .

Erkekler kategorisinde ise,

Fahri Kaya birinci,

Volkan Öz ikinci,

Ömer Faruk Özen üçüncü oldu

Dereceye giren öğrencilere verilen hediyeler ile program sona erdi.

 

AdminAdmin