Güncel
Giriş Tarihi : 20-05-2016 10:04   Güncelleme : 24-10-2017 03:31

19 Mayıs Gençlik Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor

Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivali ikinci gününde de renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.

19 Mayıs Gençlik Festivali Tüm Hızıyla Sürüyor
 Gerze Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası 19 Mayıs Gençlik Festivali ikinci gününde de bir çok etkinlikle hafızalara kazındı. Programda ilk olarak gerçekleştirilen ve ilçemiz eski cezaevinden başlayarak şenlik alanına kadar süren Gençlik yürüyüşüne çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle her yaştan çok sayıda Gerzelinin katıldığı yürüyüşte, marşlar ve sloganlar ile şenlik alanına kadar yürüyen kalabalığa bazı vatandaşlar evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak sevgi gösterisinde bulundu.

18 Mayıs tarihinde ilki gerçekleşen ve bir çok aktivite ile gösterinin yer aldığı program, ikinci günüde dolu dolu geçti. Halk oyunları gösterisi ile başlayan festivalde, akrobasi gösteriler ve nefes kesen Ateş Show gösterisi katılımcılardan tam not aldı. Düzenlenen Gençlik Yarışması ödüllerinin de sahiplerini bulduğu gece de, Sokak tiyatrosu gösterisi büyük ilgi çekerken, oyuncuların büyük yeteneği vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Jonglör Gösterisi ile devam eden programda Gerze Belediyesi konservatuarı Bağlama ve Gitar kursu öğrencilerinin verdiği mini konser ile devam etti. Sonrasında sahne alan Grup Antik, birbirinden güzel şarkı ve eserlerini Gerzeliler için seslendirdi. Gerzeliler Grup Antik tarafından seslendirilen eserlere eşlik ederken, hareketli şarkılar ile birlikte vatandaşlar halay çekerek eğlencenin tadını çıkarttılar. Etkinlik Grup Antik'in başarılı performansı ile sonlandı.

Yılmaz GökgözYılmaz Gökgöz