Güncel
Giriş Tarihi : 22-01-2016 16:19   Güncelleme : 22-01-2016 16:28

2. Etap Çalışmalarında Sona Doğru

Yedaş tarafından elektrik tesisini daha güvenli hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmalarda sona doğru yaklaşıldı

2. Etap Çalışmalarında Sona Doğru
 Yetkililerden aldığımız bilgilere göre Yedaş 2. etap çalışmaları yaklaşık 15 gün sonra sona erecek.

Vatandaşları mağdur etmeden hızlı ve disiplinli bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini belirten Yedaş yetkilileri yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İlçemiz cadde ve sokaklarında yer altı kazı çalışmaları ile görüntü kirliliğine neden olan elektrik direklerinin kaldırıldığını ve elektrik akımını daha güvenli hale getirmek amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında elektrik hatlarının yer altına alındığını ifade ettiler.

Ayrıca Aydınlatma direkleri ile lambaların yenilendiğini, aydınlatmanın yetersiz olduğu bölgelere ek aydınlatma direklerinin dikildiği bilgisini de veren yetkililer, 468 adet aydınlatma direği dikildiğini, son teknoloji ile donatılmış trafoların içinde bulunduğu mahallelerin enerji ihtiyacını karşılayan toplam 8 adet beton köşk ilçenin muhtelif yerlerine tesis edildiğini, 303 adet abone dağıtım kutusu (baks) yerleştirildiği, 26 km kanal kazısı yapıldığı ve toplam yer altına 105 km iletken yerleştirildiği bilgisini verdiler.

Çağdaş ve modern bir aydınlatma çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Yedaş yetkilileri cadde ve sokakların güzel bir görünüme kavuştuğunu belirttiler. Yapılan çalışmalardan ilçemiz sakinlerinin de memnun olduğu ve yenilenen cadde ve sokak aydınlatmalarının vatandaşların beğenisini topladığını ifade ettiler. 


Seda ŞengülSeda Şengül