Güncel
Giriş Tarihi : 12-04-2016 16:20   Güncelleme : 12-04-2016 16:12

2017 KURDELE KESİM YILI OLACAK

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, 2017 yılının Sinop merkez ve ilçelerinde yeni projelerin temellerinin atılıp, biten yatırımların kurdelelerinin kesilerek açılışlarının yapılacağı yıl olacağını söyledi

2017 KURDELE KESİM YILI OLACAK
 AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve protokol üyeleri Sinop’ta yapımları devam eden yatırımların inşaat alanlarında incelemelerde bulundu.

Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Vali Yardımcısı ve Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Mehmet Yüzer, Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali çöpçü, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik Sinop’ta yapımları devam eden Kültür Merkezi, İmam Hatip Lisesi ve Havalimanında devam eden yatırımların inşaat alanlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Sinop’ta şuanda ilçelerle birlikte hükümetin devam eden yatırımları toplam maliyetinin 1 milyar TL olduğunu söyleyen AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş; bu yatırımların içinde Sinop’un da önemli pay sahibi olduğunu belirtti. Maviş; “Bu Sinop’ta yapılan yatırımların büyüklüğünü ve çapını görmemiz açısından da önemli bir rakam. Kültür Merkezi ve Havalimanı ile ilgili çalışmaları ilgi ile izliyorum ve Sinop için önemsiyorum. Sinop hem kültür hem de turizm şehri olarak gelişimini planlamaya çalıştığımız Sinop’ta modern Sinop’a yakışır bir Kültür Merkezi eksikliği uzun süredir hissettiğimiz bir eksiklikti. Şimdi gerçekten güzel fevkalade lokasyon itibari ile de çok güzel bir yerde Kültür Merkezi Sinop’a kazandırılmış olacak. İnşallah kültürel, sanatsal etkinliklerimiz açısından daha elverişli daha kullanışlı ve Sinop’un kendi güzelliğine yaraşır ve yakışır şekilde Kültür Merkezi Sinop’a kazandırılmış olacak. Bir yönden Sinop’un gelişiminden bahsediyoruz. Tabi turizm kenti Sinop’un gelişimini planlamaktan bahsediyoruz. Sinop’un turizm şehri olarak gelişiminin planlanmasının en önemli unsurlarından bir tanesi ulaşım. Bu anlamda mevcut Havalimanımız bugüne kadar hizmet verdi. Ancak fiziki koşulları itibari ile önümüzdeki günlerde çok daha zengin ve donanımlı bir imkana kavuşmuş olacaktır” dedi.
SİNOP HÜKÜMETİMİZİN İMKANLARINDAN SANIYORUM ÖNCELİKLİ BİR YATIRIM PAYI ALIYOR

Bu yatırımların haricinde başka yatırımlarında olduğunu belirten Maviş; “Hem İl Merkezimizde Üniversitemizin yatırımları hem de huzurevimizin inşaatı tamamlandı önümüzdeki günlerde hizmete girmiş olacak. Bunun dışında Sağlık Kompleksimiz devam ediyor. Hastanemiz ile ilgili önümüzdeki günlerde inşaat süreci başlamış olacak. Yine ilçelerimizde de devam eden yatırımlarımız var. Özellikle Sağlıkla ilgili 4 tane hastanemiz devam ediyor. Sinop hükümetimizin imkanlarından sanıyorum öncelikli bir yatırım payı alıyor. İnşallah önümüzdeki günlerde bu ayrıcalığı biraz daha büyütmeye çalışacağız. Daha güzel daha iyi yatırımları ilimize kazandırmaya çalışacağız. Bu açıdan bugün Sayın Valimiz ve İl başkanımız, ve arkadaşlarımızla birlikte yerinde görmek ve varsa bizim sağlayabileceğimiz bir katkı, yapabileceğimiz bir müdahale ile onların tespitini yapmak için buralara geldik. Sinoplulara şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza Sayın Valimiz başta olmak üzere teşekkür ediyorum. Hükümetimizin ilgili bakanlık yetkililerine, başta bakanlarımız olmak üzere teşekkür ediyorum” diye konuştu. Daha sonra söz alan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, projelerin bitiş tarihleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çetinkaya; “Havalimanında ayrı 4 tane müteahhit var. Ama seneye Nisan ayından itibaren Ağustos ayına kadar her birinin süresi doluyor. Ama hepsini ilk ihale 2017 Nisan ayına çekip diğer işleri hızlandırmak gibi bir çalışma var. Yetişirse seneye Nisan ayı gibi Kültür Merkezi de dahil inşallah bitmiş olacak. Seneye Nisan ayı gibi inşallah yatırımlar bitmiş olacak ve buraları geziyor olacağız” dedi.

Sinop’a yapılan yatırımlarda AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı teşekkürlerini sunan Vali Çetinkaya; “Ben sayın vekilimize teşekkür ediyorum. Özellikle bugün biz rica etmiştik hem Kültür Merkezimize hem de Havalimanında burada önü tıkanılan konularla ilgili Ankara’dan mesela Kültür Merkezi ile ilgili bir takım işlerimiz var. Onunla ilgili yazışmalarımızı yaptık.

Sayın vekilimize orayı gösterdik. İnşallah Ankara’da bize o konuda destek verecek. Havalimanında bir karar aşamasındayız hem Havalimanı çalışıyor hem de inşaat devam ediyor. Havalimanı olduğu için sıkışıklıklarımız var. İnşallah bunları hep beraber yerinde de görerek müteahhitlerimizin de önünü açmayı ve bir an önce Sinop’u bu hizmetlerle kavuşturmayı planlıyoruz. Seneye Nisan ayı gibi bu binaları inşallah bitmiş halleri ile ya açacağız ya kullanmaya başlayacağız” diye konuştu.

hakan akbaşhakan akbaş