Güncel
Giriş Tarihi : 24-11-2021 11:51   Güncelleme : 24-11-2021 12:30

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmen unvanını aldığı 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Program Hükümet Konağı önünde İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan’ın Milli Eğitim Müdürlüğü çelengini sunması ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde devam etti.

Törene Gerze Kaymakamı Tekin Dundar, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Refik Kaymakam Feyzanur Kılıç, Gerze Cumhuriyet Başsavcısı Ebubekir Bilge, Sinop Üniversitesi Gerze Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Keskin,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Su, İlçe Emniyet Müdürü Erol Ulaş, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan yaptı. Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mektepleri başöğretmenliğini kabul ettiği 24 Kasım 1981 yılından beri bugünün Öğretmenler Günü olarak kutlandığını belirten Ceylan, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Milletin ruh ve karakterini şekillendiren, geleceğimizi inşa eden, her birimizin hayatında unutulmayan izler bırakan öğretmenlerimizin saygıyla ellerinden öpüyor, bütün öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.

Öğretmenlik bir meslek olmanın ötesinde, bir insanlık hizmeti, bir sevgi işi, bir kültür ve medeniyet sorumluluğudur. Öğretmenlik ilim adamı, sanatçı, mucit, bürokrat, siyasetçi, esnaf ve tüccar yetiştirme işidir. Öğretmenlik, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi, geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler eğitim sistemimizin ve toplumun temel taşları, istiklal ve istikbalimizin mimarlarıdır. Kutsal olduğu kadar mesuliyeti ağır bir mesleği icra eden siz fedakâr öğretmenlerimizin bu mesuliyeti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hakkıyla taşıyacağınıza yürekten inanıyorum.

Bu duygularla bütün eğitim çalışanlarını en derin sevgi ve muhabbetlerimle selamlıyor, bütün öğretmenlerimize sağlık, sıhhat temenni ediyor, bütün öğretenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Bu vesileyle emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur dilerken, bugün burada yemin ederek aramıza katlan öğretmenlerimize hoş geldiniz diyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere rahmeti rahmana kavuşmuş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ceylan’ın konuşmasının ardından adaylığı kaldırılan öğretmenlerin yemin töreni gerçekleşti akabinde bir önceki eğitim öğretim yılında emekli olan öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri” İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Ceylan tarafından verildi.

Programın sonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

AdminAdmin