Güncel
Giriş Tarihi : 24-07-2019 11:53   Güncelleme : 24-07-2019 16:21

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

24 Temmuz 1908 tarihinde Türk basının sansürü kaldırması nedeniyle her yıl 24 Temmuz’da “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanan günde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Divan Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Belediye Başkanı Cevat Şensoy tüm gazeteci ve basın çalışanlarına kutlama mesajı yolladı.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Karadeniz mesajında, “Modern dünyada tartışmasız kabul edilen bilgiye ulaşma hakkı, ifade ve fikir özgürlüğü gazetecilik mesleğinin icra edilmesinde olmazsa olmaz kavramlardır. Demokrasimizin ve toplumumuzun gelişmesini sağlayan en etkili araçların başında ise basın gelmektedir. Basının kamuoyunu doğru bilgilendirme, yanlışları sorgulama, eleştirme, toplumsal değişim ve gelişime aracılık etme gibi önemli ve tarihi görevleri vardır. Bu tarihi görevlerin en iyi şekilde yerine getirilmesinin başlıca unsuru meslek ahlakı ve özgürlüktür. Günümüzde gelişen teknolojinin bir sonucu olarak haber alma ve yayma kanallarımız genişlese de doğru, kaliteli ve güvenilir bilgiye ulaşmanın zorlukları devam etmektedir. Böylesi bir etkileşimde basının güvenilirliğine ve özgürlüğüne zarar vermek, topluma zarar vermektir. Basın özgürlüğü demokrasimizin yaşaması, gelişmesi ve aydın bir toplum düzeni sağlamamız için önceliğimiz olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, demokratik hayatımızın vazgeçilmez birer unsuru olan, doğru ve gerçekten ayrılmayan, toplumun vicdanı olma sorumluluğunu taşıyan, özveri ile çalışan tüm basın camiasına, Sinop’umuza büyük emeklerle hizmet veren basın kuruluşlarımıza ve gazetecilerimize teşekkür ediyorum. Türk basınında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümünde baskı, sansür, işten çıkarma, kapatma, hapsetme zorluklarına karşı basın özgürlüğü için mücadele eden ve mesleklerini özveri ile icra eden tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum” diyerek tüm gazeteci ve basın çalışanlarının bayramını kutladı.

Gerze Belediyesi Belediye Başkanı Cevat Şensoy da telefonla arayıp çiçek yollayarak 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlamasında bulundu.

 

GerzeninSesi ailesi olarak bizlerde, çalışma arkadaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Gününü kutlar, Sayın Karadeniz ve Şensoy'a teşekkür ederiz.

AdminAdmin