Güncel
Giriş Tarihi : 27-10-2016 14:37   Güncelleme : 24-10-2017 17:34

2,5 milyon TL destek sağlamayı hedefliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Sinop Merkez Müdürü Nedim Kaşıkırık, yılsonuna kadar Sinop'ta 2,5 milyon lira destek ödemesi vermeyi hedeflediklerini söyledi

2,5 milyon TL destek sağlamayı hedefliyor

 Kaşıkırık, yaptığı açıklamada, 2016 yılındaki hedeflerinin toplam 4 milyon lira destek ödemesi yapmak olduğunu ancak yıl içinde yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle bu hedeflerine ulaşamayacaklarını dile getirdi. 

2,5 milyon lira hedeflerine ulaşmaları halinde geçen yıla oranla verilen destek ödemesinde bir artışın söz konusu olacağını ifade eden Kaşıkırık, şöyle konuştu: "Bu yıl yaşanan  olumsuzlukların atlatılmasıyla gelecek yılı hem bütçe hem de proje açısından daha rahat geçireceğiz. Ancak her şeye rağmen proje desteklerimiz çerçevesinde beklediğimizin çok çok üstünde başvuruları gördük. Birçok insan Sinop’un küçük bir yer olduğunu düşünebilir.  Nüfus olarak Türkiye’de 72. sırada olmasına karşın KOSGEB’den aldığı destek açısından Türkiye’de 43. il konumunda. Bu açıdan bakarsak önemli bir yerde duruyoruz."    İşletmelere tavsiyelerde bulunan Kaşıkırık, "Sadece KOSGEB’e değil, diğer kamu kuruluşlarıyla birlikte AB hibeleri ve projeleriyle mutlaka ilgilensinler. En önemlisi proje yazma konusunda kendilerini geliştirmeliler. Firmaların kendi çalışanlarına bu konuda eğitim aldırmalarını önemsiyorum. Projesi düzenli ve güzel olan firmalar ve kişiler çok güzel destekler kazanabiliyor." dedi. 

Kaynak Vitrin Haber

 

Seda ŞengülSeda Şengül