Güncel
Giriş Tarihi : 28-10-2016 18:35   Güncelleme : 24-10-2017 17:29

29 Ekim Törenlerinde 15 Temmuz Vurgusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Gerze Hükumet Konağı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

29 Ekim Törenlerinde 15 Temmuz Vurgusu

Tören öncesi Kaymakam Bayraktar makamında kutlamaları kabul etti.Saat 10.00'da Gerze Hükümet konağı önünde başlayan törene Kaymakam Bülent Bayraktar, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, Belediye Başkanı Osman Belovacıklı,Kurum amirleri,Siyasi Parti temsilcileri, kalabalık öğrenci topluluğu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Tören ilk olarak, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar ve beraberinde ki heyetin alanda bulunan vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı.

Okunan İstiklal Marşının ardından Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Bayraktar konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine değindi. 15 Temmuzda yapılan darbe girişimini, Türk milletinin canını ortaya koyarak bertaraf ettiğini belirten Bayraktar, Cumhuriyeti korumanın Türk halkının üzerine düşen büyük bir sorumluluk olduğunu kaydetti. Bayraktar konuşmasında,”Cumhuriyet, çağdaş yönetim biçimi olan demokrasiyi bağrında geliştiren en iyi sistemdir. Kişi hak ve özgürlükleri ancak bu sistem içinde güvence altına alınabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti önünde uzanan aydınlık yolda her zaman emin adımlarla ilerleyip, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza edinerek uygar bir dünyanın üyesi olmaya dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu duygularımla Cumhuriyet coşkusu içinde Çağdaş Türkiye Cumhuriyet'in kuruluşunun 92. yılını kutluyor, tüm Gerzeli vatandaşlarımızla birlikte Cumhuriyet coşkusunu yüreğinde yaşayan herkesi saygı ile selamlıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz.Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum. Milletimiz Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak benimsemiş, karşılaştığı sorunları ise Cumhuriyet’e olan sadakati sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir. Cumhuriyet; dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade eder. Bu haseple bu değerlerimizin sonsuza kadar korunacağının unutulmaması gerekir. Atatürk’ün kuruduğu çağdaş, demokratik ve laik cumhuriyetimizi son sonsuza kadar yaşatmak her Türk vatandaşının asli görevi olmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan Milli Mücadele ile tarihte eşine çok az rastlanır bir başarı gerçekleştirilmiştir. Yaşanılan tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılık örneği olarak kazanılan bu zafer, Milletimize kayıtsız şartsız egemenliği sağlayan Cumhuriyeti rejimini armağan etmiştir. Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlu olsun.”dedi.

Kaymakam Bayraktar'ın konuşmasının ardından program İmam Hatip öğrencileri tarafından sergilenen koro gösterisi ile devam etti. Günün anlam ve önemine değinen konuşmalar yapan öğrenciler, 29 Ekimin kazanımlarına vurgu yaptılar. Programda gerçekleşen Judo gösterisinin ardından öğrencileri 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in basılı olduğu tişört ve pankartlar açtılar. Judo gösterisi katılanlardan yoğun alkış aldı. Okunan şiirlerin ardından program ödül töreni ile devam etti. 
Ardından Gerze Esnaflar Odasına bağlı esnafların ve Gerze Belediyesi araç filosunun tören geçişi vatandaşlarca ilgi ile izlendi.

AdminAdmin