Güncel
Giriş Tarihi : 02-11-2020 11:48   Güncelleme : 02-11-2020 12:53

3'üncü Sinop Geleneksel Cumhuriyet Etkinliği Gerçekleşti

GERDAK, Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Anma ve Kutlama Yürüyüşü Etkinliği gerçekleştirdi

3'üncü Sinop Geleneksel Cumhuriyet Etkinliği Gerçekleşti

Gerze’de faaliyet gösteren Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü, Cumhuriyet’in 97’inci kuruluş yıldönümü adına çadır, kamp, yürüyüş etkinliğine katıldı.

Sinop ve ilçelerinin katılımı ile bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Geleneksel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Anma ve Kutlama Etkinliği kapsamında GERDAK, 30 Ekim Cuma günü akşam saatlerinde 10 kişilik dağcı sporcusu ile birlikte Durağan Buzluk Yaylasında çadır, kamp faaliyeti gerçekleştirildi.

GERDAK Sporcuları, 31 Ekim Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde Buzluk Karakayalar Zirve Tırmanışını gerçekleştirerek başta Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere şehitlerimiz adına saygı duruşunda bulunup akabinde İstiklal Marşımızı okudular.

Gerçekleştirilen faaliyet ile ilgili konuşan GERDAK Başkanı Birol Sazak, “bu anlamlı günde, bu ülkeyi, Cumhuriyeti kurarak bizlere armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle andık. Bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin