Güncel
Giriş Tarihi : 24-08-2015 09:38   Güncelleme : 24-08-2015 05:56

4. Geleneksel Gerze Yağlı Güreş Etkinliği Sona Erdi

Gerze Yağlı Güreşlerinde er meydanına çıkan pehlivanlar kıran kırana güreşti

4. Geleneksel Gerze Yağlı Güreş Etkinliği Sona Erdi
 Gerze Belediyesi tarafından düzenlenen ve Çağla Yapı (Halil Beşli) sponsorluğunda bu sene 4.’sü gerçekleştirilen Gerze Yağlı Güreş etkinlikleri kıran kırana, çekişmeli müsabakalara sahne oldu.

Festival alanında yapılan güreşlere CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Murat Özcan, İlçe Emniyet Müdürü Şenol Yapıcı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu, 3 dönem keşkek ağalı yapan Kasım Tataroğlu, İstanbul Sultanbeyli Gerze İlçesi ve Çevre Köyleri Dernek Başkanı Mustafa Civelek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Güreşlere; İstanbul, Samsun, Ordu, Kastamonu, Amasya, Manisa, Kocaeli gibi birçok ilden yüze yakın sporcu katıldı. Güreşin Merkez Hakem Komite Başkanlığını Tahir Yılmaz yaparken Er Meydanı Baş Hakemliğini Adil Yiğit yaptı. Er Meydanı Cazgırlığını ise Sinop Bölgesinden Necmettin Yaşar Kırbıyık, Kemal Kesler ve Kemal Karga yaptı. Bu sene keşkek ağalığını kaldırdığını söyleyen Başkan Belovacıklı tekrar ağalığa aday olan Kasım Tataroğlu’na teşekkür ederek ‘’bundan sonra hep beraber dayanışma ve yardımlaşmayla keşkek dağıtımını yapacağız’’ dedi.

Baş Pehlivanlık müsabakasına Ordu Kumru’dan Mükerrem Kıyı ve Enver Erişli çıkarak birbirleriyle uzun süre kıyasıya mücadele ettiler. Maçın galibi Mükerrem Kıyı oldu ve Baş Pehlivanlığı kazandı.

Baş altı ise Amasyalı sporcu Ercan Gençdoğan’ın oldu.

hakan akbaşhakan akbaş