Güncel
Giriş Tarihi : 05-04-2016 12:12   Güncelleme : 05-04-2016 12:22

44 Yıllık Tecrübe: Av. Kadir Olgunsoy

5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile ilçemizde uzun yıllardan bu yana Avukatlık mesleğini başarıyla icra eden, mesleğinin duayeni Av. Kadir Olgunsoy’u bürosunda ziyaret ettik.

44 Yıllık Tecrübe: Av. Kadir Olgunsoy

İlçemizde 44 yıldan beri Avukatlık mesleğini başarı ve özveriyle yürüten Av. Kadir Olgunsoy’u 5 Nisan Avukatlar günü sebebiyle kapılarını gazetemize açtı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. Kadir Olgunsoy, “Gerzenin Sesi gazetesine bu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Yazıhaneme teşrif ederek avukatlar günümü kutlamış olmanızdan dolayı çok memnun oldum. Bu sizin hassasiyetinizi gösterir, avukatlık mesleğine verdiğiniz önemi gösterir “dedi.

1972 yılından bu yana avukatlık mesleğini icra ettiğini kaydeden Olgunsoy, “1972 yılından bu yana Sinop Barosu’nda avukatlık mesleğini icra ediyorum. 35’i bayan, 57’si erkekten oluşan Sinop baromuz 92 avukattan oluşuyor. Baromuzda bayan avukat sayısında ki oran da beni ziyadesiyle mutlu ediyor.” İfadelerini kullandı

İlçemizde 5 avukatın bulunduğunu ifade eden Av. Olgunsoy, “3 erkek 2 genç bayan avukatımız, ilçemizde bu mesleği başarıyla icra ediyor. Bayanlarımızın da bu mesleğe yönelmeleri beni ziyadesiyle mutlu ediyor” şeklinde konuştu.


Ziyaretimizde avukatlık mesleğinin önemine değinen Av. Kadir Olgunsoy, tarihten bu yana devam eden hak ve adalet arayışının hukuku ve avukatlık mesleğini doğurduğunu belirterek, “Hukuk devletinin avukatın işidir dersek abartmış olmayız. Avukatlık insanlığın yanında ki en büyük destekçidir. Günümüzde ise artık daha ön plandadır. Tarihten beri bu böyledir. Hukuk devletinde avukatın yeri son derece önemlidir. Avukatın güçlü olmadığı bir yerde, adil bir yargıdan bahsedilemez. Avukat adalet ve hak özgürlüğünü korumakla yükümlüdür. Bu unsurları Gerze ilçemizde 44 yıldan beri yaşatmaya ve yürütmeye çalışan Sinop barosuna bağlı bir avukatım ve 44 yıldan beri gururlar avukatlık mesleğini icra etmeye devam ediyorum“ ifadelerini kullandı.

Bizlerde Gerzenin sesi Gazetesi olarak bizleri ağırlayan ilçemizin saygın ve sevilen isimlerinden Av. Kadir Olgunsoy’a mesleğinde nice başarılı yıllar diliyoruz.



AdminAdmin