Güncel
Giriş Tarihi : 02-10-2019 17:54   Güncelleme : 02-10-2019 18:30

5 Yıllık Stratejik Plan Kabul Edildi

Gerze Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısında Beş Yıllık Stratejik Plan Oy Birliğiyle Kabul Edildi

5 Yıllık Stratejik Plan Kabul Edildi

Gerze Belediyesi Ekim Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Cevat Şensoy’un başkanlığında tüm meclis üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleşti.

Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı Gündem Maddeleri;

Yoklama ve açılış

  • Bir önceki meclis karar özetinin tasdiki
  1. İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesi talebi
  1. E34A20D4C plan notu paftasında plan tadilatı talebi.
  2. Beş yıllık imar Programına ilave talebi
  1. Gerze Gücü Spor Kulübünün, Kulüp Hizmet Binası Talebi
  2. Dolu kadro değişiklik talebi
  3. Belediyemizce hazırlanan 2020-2024 yıllarına ait Stratejik Planın onaylanarak kabul edilmesi.

İmar raporları ve plan tadilat talebi oy çokluğuyla kabul edildi.

Gerze Gücü Spor Kulübünün kulüp hizmet binası talebi, yapılmakta olan yeni şehir stadının altında ilçemizdeki üç takım için kullanıma açılacağı bildirilmesi üzerine oy birliği ile reddedildi.

Gündemin üçüncü maddesi dolu kadro değişikliği talebi de oy birliği ile kabul edildi.

2020-2024 stratejik planlar için önceden hazırlanmış olan kitap tüm belediye meclis üyeleri tarafından incelenerek, planların kabulü için meclise sunuldu.

Oylamadan önce Belediye Başkanı Cevat Şensoy,  “2019 yılında gerçekleştirilen Mahalli İdareler ve Genel Seçimler neticesinde sizlerin tercih ve destekleriyle seçildiğim Gerze Belediye Başkanlığı görevinde Gönül Belediyeciliği anlayışıyla ilk olarak yol haritamız olan 2019-2024 yıllarını kapsayan stratejik planımızı hazırlayarak çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz.

Öncelikle şahsımdan önce ilçemize hizmet etmiş bütün Belediye Başkanlarına, Belediye Meclis Üyelerine ve Belediye Personellerine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederim.

Birlikte başladığımız bu yolculukta hayata geçireceğimiz 42 projeyle ilçemizi hak ettiği modern ve çağdaş seviyelere çıkartmak için çalışacağımızı belirtmek isterim.

Yerel yönetimlerin kamu yönetiminde son derece özel bir o kadar da önemli bir yere sahip olduğu bilincinden hareketle, ilke ve değerlerimizden ödün vermeden ilçemizin gelişimi temel hak ve ihtiyaçları göz önüne alarak ve eksikleri belirleyerek hazırladığımız bu stratejik planımızda, önümüzdeki beş yıllık süreçte yapılması planlanan hizmet faaliyet ve projeler ile bu kapsamda kullanılacak kent kaynakları hakkında detaylı bilgiler yer almaktadır.

Çalışan üreten paylaşan örnek alan değil örnek olan, Mavi Bayraklı ilk mutlu kenti oluşturmak vizyonu ile çıktığımız bu yolda kişisel hak ve özgürlüklere saygılı, sosyal, adil, şeffaf, tarafsız, güvenilir, yenilikçi ve değişimde özgün, birlikte yönetim anlayışı ile bilim ve teknolojik metodlar ışığında, yönetimde önce, örnek belediyecilik hizmetleri sunmak ana hedefimizdir.

Yeişili, mavisi, tarihi, kültürü ve sakinliğiyle her dönemin öncüsü olan ilçemizi hak ettiği seviyelere taşıyabilme, ilçemizi turizm ve iş istihdamı hususunda cazibe merkezi haline getirme, daha yaşanabilir ve en güzel Gerze için sunduğumuz 2020-2024 yılları arası stratejik planının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eder, ilçemize, halkımıza ve tüm paydaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” diyerek konuşma gerçekleştirdi.

Belediye Fen İşleri Müdür Özgür Büyük’ün stratejik planla ilgili açıklamalarda bulunmasının ardından dördüncü madde stratejik plan kabulü oy birliği ile kabul edildi.

Son olarak Belediye Başkanı Cevat Şensoy, belediye içindeki çalışan ekibinin son derece donanımlı ve tecrübeli olduğunu belirterek el birliği ile önümüzdeki dört yıl içinde tüm projeleri hayata geçirmek için daha çok çalışılacağını belirtti.

Ek gündem maddesi olarak servis plakası almak isteyen vatandaşların, 10 yaş sınırlamasına takılmaması için yaş sınırlamasının 15’e çıkartılması oy çokluğu ile kabul edildi.

hakan akbaşhakan akbaş