Güncel
Giriş Tarihi : 09-08-2019 17:49

%50’si Hibe Destekli Projeler Açıklandı

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesine ilişkin program açıklandı.

%50’si Hibe Destekli Projeler Açıklandı

81 il kapsamında kırsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak için ekonomik yatırımlara yönelik tebliğ ve uygulama rehberinde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda hazırlayacakları hibe başvuruları, il ve bakanlık düzeyinde değerlendirilmesi sonucu uygun bulunan projeler programa alınacak ve hibeye esas proje %50’si hibe desteği ile program bütçesinden karşılanacaktır.

Kırsal alanlarda sosyal ve ekonomik gelişmeyi sağlamak amaçlı düzenlenen projede %50’si hibe alacak yatırım konuları; Bitkisel, Hayvansal ve Su ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal be bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; kırsal turizm yatırımları, çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, el sanatları ve katma değerli ürünler, bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımlar hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

Yatırım Konularında Hibeye Esas Proje Tutarları

Hibeye başvuruda bulunan tarımsal amaçlı kooperatif, birlikler ya da tüzel kişiler olması halinde projelerde, yeni tesis olarak kurulacak proje başvurularında 2.500.000 TL, yatırım niteliği tamamlama olan başvurularda 1.750.000 TL, yatırım niteliği kapasite artırımı, teknoloji yenileme, işletme modernize etme başvurularına 1.250.000 TL tutarını geçemez.

Gerçek kişiler de ise bu rakamlar yeni tesis kurulumunda 1.250.000 TL, yatırımı tamamlama olan başvurularda 1.000.000 TL ve yenileme, modernizasyon başvurularında 750.000 TL üst limitini geçmemek koşuluyla projelere hibe verildiği bilgisi paylaşıldı.

Proje yatırım bütçesi KDV hariç hesaplanırken, hibeye esas proje tutarının yarısının proje sahibi tarafından karşılanması yükümlülüğü bulunarak diğer yarısının hibe edildiği belirtildi.

Ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşların Gerze İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne müracaat etmeleri germektedir.

AdminAdmin