Güncel
Giriş Tarihi : 10-07-2016 20:00   Güncelleme : 11-07-2016 12:00

51. Dikmen Yağlı Güreşleri Sona Erdi

Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 51. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivali büyük bir katılımla gerçekleşti.

51. Dikmen Yağlı Güreşleri Sona Erdi

 

Gerçekleştirilen etkinliklere Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Dikmen Kaymakamı Soner Özer, CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay, Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Ak Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, Belediye Başkanı Baki Ergül, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Dikmen Jandarma Bölük Komutanı Jan. Ast. Sb. Kd. Bşç.Ercan Karakurt, İlçe Emniyet Amiri Ayhan Şardağ,  çok sayıd, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Güreş Etkinliklerine katılan Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya yapmış olduğu konuşmada Dikmen de bu kadar kalabalık bir etkinlik yapılmasının ilimiz ilçemiz adına güzel bir şey olduğunu kaydederek, Sinop küçük bir il her zaman dediğim gibi Sinop'a her şey yakışıyor, Rabbim bizlerin birlik beraberliğini bozmasın diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Dikmen Kaymakamı Soner Özer ise yapmış olduğu konuşmada: 51.geleneksel yağlı güreş festivaline hoş geldiniz diyerek sözlerine başladı ve bu organizasyonların ilçeye büyük katkısının olduğunu kaydetti.

Özer, güreş ve festival etkinliği doğrultusunda gerek çevre illerin, gerekse de gurbetçilerin Dikmen’e geldiğini bunun da gerek tanıtım gerekse de ekonomik noktada büyük fayda sağladığını kaydederek, bir sonraki ay Dikmendeki görevinin sona ereceğini iki yıl boyunca Dikmen ilçesinde uyum ve huzur içinde görev yapmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti  dile getirerek, Allah bizlerin birliğini dirliğini bozmasın,Allah yar ve yardımcımız olsun diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Programın ev sahipliğini ve organizasyonunu yürüten Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu “Karadeniz’in Kırkpınar’ı olarak nitelendirilen 51. Dikmen Yağlı Güreşleri ve Sırık Kebabı Festivaline katılan herkese teşekkürlerini sundu.

İstanbullu, bu etkinliklerin insanların bir araya gelmesine, kaynaşmasına vesile olduğunu ve en önemlisi de ata sporu olarak belirtilen Güreş’in ilelebet bu topraklarda var olmasına katkı sağladığını belirtti.

Başkan ayrıca Dikmen Kaymakamının Ağustos ayında sona erecek olmasından duyduğu üzüntüyü dile getirerek Sn. Kaymakamımızla uyum içinde çalıştık.

Sn Kaymakamımız ilçemizden ayrılacak olması bizleri derinden üzmektedir ama memuriyet hayatı bu şekildedir. Bizler Dikmen halkı olarak Sn. Kaymakamımıza bir kez daha huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum diyerek günün anısına bir plaket verdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise böylesine güzel bir organizasyon yapan Dikmen Belediye Başkanını tebrik ederek vatandaşın geçmiş Ramazan Bayramını Kutladı.

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş yapmış olduğu konuşmasında "Bizler sizlerin hizmetkarıyız. Allah bizi sizlerin karşısına verdiğimiz sözleri tutarak çıkmayı nasip etsin. Huzur Bereket, bolluk içinde bir bayram geçirdik mevlam bizlere tekrarını nasip etsin" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise yapmış olduğu konuşmasında Ülkemizin birçok noktasında şehitler olduğunu kaydederek, kim terörden besleniyorsa, kim teröre destek veriyorsa Allah onların belalarını versin diyerek TBMM'deki 5057 nolu odamın kapısı her daim sizlere açık diyerek kapısının halkımıza her daim açık olduğunu kaydetti

Kıran kırana geçen yağlı güreşlere yaklaşık 250 güreşçinin katıldığı öğrenildi.

Dikmen Güreşleri İle İlgili Video Daha Sonradan Sitemize Eklenecektir....

hakan akbaşhakan akbaş