Güncel
Giriş Tarihi : 16-12-2015 21:17   Güncelleme : 16-12-2015 21:14

Açıklama Geldi

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, medyada çıkan ‘çocuk acil servisi kurulması’ yönündeki haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklama Geldi
Genel Sekreter Op. Dr. Alper Delier, medyada çıkan ‘çocuk acil servisi kurulması’ yönündeki haberlere ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yazılı metin ile kamuoyunu bilgilendiren Delier, medyada Sinop Atatürk Devlet Hastanesine “Çocuk Acil Servisi” kurulması ile ilgili haberlerin yer alması üzerine açıklama yapmaya gerek duyduklarını belirterek “Sinop Atatürk Devlet Hastanemizde halen 3 Çocuk Hastalıkları uzmanı hizmet vermektedir. Acil durumlarda çocuk uzman hekim değerIendirmesi gerektiğinde çağrı yönlendirme sistemi kullanılarak hekimlerimiz gerekli müdahale ve tedaviyi yapmaktadır. Hastanemizde çocuk hastalar için acil serviste 2 yataklı çocuk müşahede odası bulunmaktadır. Aynı zamanda çocuk hastalarımızın da muayene edildiği 3 poliklinik odası mevcuttur.” dedi.

Delier açıklamasının devamında her türlü tedbirin alındığını belirterek “Çocuk hastalarımızla ilgili mağduriyet yaşanmaması için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bununla birlikte ilimizde çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı sayının artırılması için Bakanlığımız yetkilileri ile gerekli görüşmelerde bulunulmuştur.” şeklinde konuştu.

Sinop Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterinin açıklama yapmasına vesile olan konu ise şu şekildeydi : "Sinop’ta bir benzin istasyonunda çalışan Uğur Demirtaş, yaklaşık 3 yıldan bu yana Sinop Devlet Hastanesine çocuk acili kurulabilmesi için mücadele ediyor. Yaptığı imza kampanyası ve çeşitli etkinliklerle bu konuda farkındalık oluşturmaya çalışan Demirtaş, 13 Aralık Pazar günü geniş katılımlı bir araç konvoyu düzenledi. 

Konvoya yaklaşık 700 araç ve bin 500 kişi katılırken, konvoyda yer alan ve rengarenk balonlarla süslenen araçlar klakson çalarak, Sinop'a Çocuk Acil kurulması için başlatılan kampanyaya yetkililerden ve tüm Sinoplulardan destek istedi. Konvoyun geçtiği güzergahta kimi zaman vatandaşlarda alkışlarla kampanyaya destek verdi. 
 
Konvoydaki araçları yönlendiren Uğur Demirtaş, 12 yaşındaki çocuğunun epilepsi, 8 yaşındaki çocuğunun ise astım hastası olduğunu belirterek, kendisi gibi yıllardır Sinop'ta çocuk acil olmamasından dolayı mağdur olan anne ve babaların olduğuna dikkat çekti. Sonuç alana kadar mücadelesine devam edeceğini ve yılmayacağını dile getiren Uğur Demirtaş, desteğin giderek çığ gibi büyüdüğünü söylemişti."
hakan akbaşhakan akbaş