Güncel
Giriş Tarihi : 24-01-2018 13:01   Güncelleme : 24-01-2018 13:22

ADD Gerze; ''Uğur Mumcu'lar hiç ölmezler''

Uğur Mumcu, Gerze'de kendi adını taşıyan meydanda karanfillerle anıldı

ADD Gerze; ''Uğur Mumcu'lar hiç ölmezler''

Uğur Mumcu, Atatürkçü Düşünce Derneği Gerze Şubesi tarafından kendi adını taşıyan meydanda katledilişinin 25. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Uğur Mumcu'nun, hain bir suikasta uğrayarak öldürülmesinin üzerinden geçen 25 yıl boyunca bütün yurtta yapılan anma törenleri ilçemizde de her yıl duayen gazetecinin isminin verildiği meydanda resminin yanına bırakılan karanfillerle gerçekleştiriliyor.

Uğur Mumcu Meydanı'nda bugün saat 12:00'de yapılan anma töreni ilk olarak Mumcu ve Ocak aylarında yitirdiğimiz ülkemizin önemli değerleri anısına saygı duruşunda bulunulması ve ardından okunan İstiklal Marşımız ile başladı.

Sonrasında ADD Gerze Şubesi Başkanı Hüseyin Şahin, kısa bir konuşma gerçekleştirdi. ''Nedense Ocak aylarını pek sevmem'' diyerek sözlerine başlayan Şahin, ''Uğur Mumcu gibi daha bir çok vatan sever, hep ocak aylarında suikasta uğrayarak ebediyen aramızdan ayrılmışlardır. Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okan ve daha niceleri, saymakla bitmiyor maalesef. Uğur Mumcu, devrimci bir inanç ve mücadelenin, Mustafa Kemal düşüncesinin 21. yüzyılda bayraklaşan kalpaksız bir kuvvacının adıdır. 25 yıldan bu yana sevgili Uğur Mumcu'yu hep özlemle andık. Hala onu çok özlüyoruz. Her zaman da özleyeceğiz. Halkımız onun ne kadar büyük, hiçbir baskıdan korkmayan devrimci ve vatansever yazar olduğunu en az bizler kadar biliyor. Ancak bu suikastlardan medet umanlar şunu iyi bilsinler; Uğur Mumcu'lar hiç ölmezler'' ifadelerini kullandı.

Şahin, konuşmasını; ''Sevgili Uğur Mumcu'yu özgürlük ve bağımsızlık uğruna ve hayatı pahasına verdiği mücadeleden dolayı saygılarımız ve şükran duygularımızla anıyoruz. Gömütünde ışıklar içinde yatsın, ruhu şad olsun'' sözleriyle sonlandırdı.

ADD Gerze Şubesi Başkanı Hüseyin Şahin'in konuşmasının ardından anma törenine katılmak için Uğur Mumcu meydanında toplanan, aralarında Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı'nın da olduğu vatandaşlar ellerindeki karanfilleri Mumcu'nun resminin yanına bıraktılar. Bırakılan karanfillerin ardından anma töreni sona erdi.

Ercan ÖZCAN / Gerzeninsesi

Seda ŞengülSeda Şengül