Güncel
Giriş Tarihi : 01-09-2022 13:40   Güncelleme : 02-09-2022 09:45

Adli yıl açılışı gerçekleşti

Sinop’ ta 2022-2023 adli yıl açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti

Adli yıl açılışı gerçekleşti

Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen törende Atatürk heykeline çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş, 2022-2023 adli yıl açılışı nedeniyle konuşma gerçekleştirdi.

Pektaş, “Geçtiğimiz günlerde idrak etiğimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı vesilesiyle bu vatan uğruna can veren bütün şehitlerimizi ayrıca yargı görevini icra ederken şehit olan bütün meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

Bilindiği üzere yargı erki çağdaş, demokratik hukuk devletlerinde yasama ve yürütme erkleriyle birlikte kurgulanan ve anayasal olarak bağımsızlığı teminat altına alınmış olan devletin 3 temel sacayağından biridir.  

Tarih boyunca devletler kılıç ve silah gücüyle kurulmuşlar ancak devamlarını adalet ile sağlayabilmişlerdir. Bu sebeple bütün mahkemelerde yazılı bulunan adalet mülkün yani devletin temelidir sözü bağımsız güçlü bir yargı erkinin devletin devamlılığındaki rolünü ifade etmektedir.

Yargılama faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde işlemesi açısından yargıya olan güvenin artması itibarının zedelenmemesi çok önemlidir.

Bugün burada Sinop Adliyesi olarak kaliteli ve hızlı bir adalet hizmeti sunmak için bütün hâkim, cumhuriyet savcısı, avukat meslektaşlarımız ve adliyemizin vefakâr çalışanları ile birlikte yoğun bir gayret sarf edeceğimizin bilinmesini istiyor, yeni adli yılın güzel, sakin, huzurlu şehir Sinop’ umuza hayırlı olmasını diliyor ve hepinize saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Pektaş’ tan sonra Baro Başkanı Funda Öztürk Altuntaş, kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Altuntaş, “yeni adli yılın avukatlarımıza, hâkim ve savcılarımıza, yargı camiamıza, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Adalet hizmetini başarı ve özveriyle yürüten insanların adalete erişimini sağlamak için her zorluğa korkusuzca göğüs geren meslektaşlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyor, görevi sırasında can veren meslek şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.

2022-2023 adli yılını hukuk devleti ve avukatlık mesleğinin artık yapısal hale gelmesi sorunlarına dair kaygılarla karşılıyoruz. Zira adli yıl mesleğimize ve avukatlarımıza yapılan saldırıların hız kesmeden devam ettiği, tüm yanlışlığına rağmen numaralı baroların eşitsiz şekilde desteklendiği, hak ihlallerinin, kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının inanılmaz boyutlara ulaştığı, yoksulluğun derinleştiği bir iklimde başlamaktadır. Toplumda ve uluslararası alanda giderek kaybolan yargıya güveni sağlamak için somut adımlar atılması gerektiğini bıkmadan ve usanmadan tekrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Tören Adliye Binası Başsavcılık katında düzenlenen resepsiyonun ardından sona erdi.

AdminAdmin