Güncel
Giriş Tarihi : 04-08-2021 18:20   Güncelleme : 04-08-2021 18:51

'Adnan Menderes' İsmi Oy Birliği İle Kabul Edildi

Her ayın ilk Çarşamba günü toplanan Gerze Belediye Meclisi, Ağustos ayı toplantısını Gerze Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleştirdi

'Adnan Menderes' İsmi Oy Birliği İle Kabul Edildi

Belediye iş ve işlemleri kapsamında Belediye Başkanı Cevat Şensoy ve izinli sayılan Meclis Üyesi Birol Sazak toplantıda yer almazken Başkanlık Makamı ve Meclis Başkanlığı’na Hamide Ceren Erdoğan vekâlet etti.

Meclis Başkanlığı’na vekâlet eden Hamide Ceren Erdoğan, toplantının başında devam eden orman yangınları hakkında ortak bir bildiri okudu. Erdoğan bildiride,  “Son bir haftada Akdeniz ve Ege’de başlayıp akabinde Karadeniz’e kadar uzanan; birçok vatandaşımızı, envai çeşit hayvan ve bitki örtümüzü kaybettiğimiz orman yangınları sadece ormanları değil; yüreklerimizi de yakmaktadır.

Ülkemizi etkisi altına alan yangın felaketinin bir an evvel son bulması için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde; tüm yetkililer büyük gayret içerisinde çalışmalarına devam etmektedirler.

Bu zor süreçte devlet ve millet olarak el ele verecek, provokatörlere fırsat vermeden kanayan yaraları her zor günde olduğu gibi yine hep birlikte saracağız.

Gerze Belediye Meclisi olarak bu eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyor, yangınları söndürmek için canla başla mücadele eden tüm ekiplerimize kolaylıklar diliyoruz. Ayrıca yangında zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, vefat edenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Son olarak;  başta kardeş ülkemiz Azerbaycan olmak üzere bu zorlu süreçte bizlere yardım eli uzatan tüm devletlere de teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın okuduğu bildirinin ardından ek gündem maddelerine geçildi. İlk gündem maddesi olan Sanat Sokağı Projesi kapsamında ve 1956 Gerze yangınında dönemin başbakanı olarak Gerze’ye büyük yardımlarda bulunan Adnan Menderes’in adını yaşatmak amacıyla ilçemiz Köşk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Sahil Caddesi’nin isminin Adnan Menderes Sanat Sokağı olarak değiştirilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

Yapılan oylamanın ardından CHP grubu adına söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi Süleyman Taşgın, Adnan Menderes’in sanatçı değil büyük bir devlet adamı olduğunu, yapılan sanat sokağına tanınan, büyük bir sanatçının isminin verilmesi gerektiğini; Atatürk Caddesi’ne konulan Atatürk Büstünün yere çok yakın olduğunu, daha yükseğe kaldırılmasının daha uygun olacağını belirtti.

Ayrıca Adnan Menderes büstüne yapılan saldırıyı grup olarak kınadıklarını belirten Taşgın iyi olan her şeyin yanında olacaklarını da söyledi. Taşgın’dan sonra konuşan başkanvekili Hamide Ceren Erdoğan Adnan Menderes’in yangından sonra Gerze’ye çok büyük yardımları olduğunu fakat bu zamana kadar isminin hiçbir sokak, cadde veya parka verilmediğini, sanat sokağı projesi kapsamında yenilenen, ismi sanat sokağı olarak değişecek olan bu sokağa Adnan Menderes’in ismini vermeyi uygun gördüklerini ifade etti. Büstlerin yukarı kaldırılması konusunun da değerlendirilebileceğini belirtti.

2’inci gündem maddesi olan Türkiye Gençlik Vakfı ile Gerze Belediyesi’nin ortak olarak gerçekleştireceği ‘Genç, Kitap, Kahve’ projesi kapsamında projede kullanılmak üzere Hamidiye Mahallesi Hal İçi Caddesi 3G adresinde bulunan taşınmazın Türkiye Gençlik Vakfı’na 5 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

AdminAdmin