Güncel
Giriş Tarihi : 28-08-2021 15:19   Güncelleme : 29-08-2021 22:34

AFAD'dan 'yardımlar seçili kişilere dağıtıldı' iddiasına yalanlama

AFAD, Sinop'un Gerze ilçesinde vatandaşlar tarafından gönderilen insani yardımların seçilmiş kişilere dağıtıldığı iddialarını yalanladı

AFAD'dan 'yardımlar seçili kişilere dağıtıldı' iddiasına yalanlama

AFAD, Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Sinop'un Gerze ilçesinde seçilmiş kişilere insani yardımların dağıtıldığı iddialarına cevap açıklaması yayımladı.

11 Ağustos 2021 tarihinde Batı Karadeniz’de başlayan aşırı yağışlar nedeniyle Kastamonu, Bartın ve Sinop'ta sel ve su baskınları yaşandığı bildirilen açıklamada, "Yaşanan sel, su baskını ve heyelan afetleri sonucunda, Kastamonu'nun Abana, Azdavay, Bozkurt, Çatalzeyin, Devrekani, İnebolu, Küre, Pınarbaşı ve Şenpazar ilçeleri, Sinop'un Merkez, Ayancık, Türkeli, Gerze, Boyabat ve Erfelek ilçeleri ile Bartın'un Ulus ilçesi Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi olarak ilan edilmiştir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, bazı medya kuruluşlarında yer alan, 'yardımların Gerze'de seçilmiş kişilere dağıtıldığına' ilişkin iddiaların mesnetsiz ve gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Bugüne kadar ülkemizin dört bir köşesinden hayırsever vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın bölgeye gönderdiği 3 milyon 460 bin 347 kalem ürünün (gıda kolisi, su, bebek bezi vb.) Afet Yönetim Karar Destek Sistemi (AYDES) aracılığıyla girişi yapılmıştır. Gelen yardımlar, Bozkurt ilçesi ile birlikte, selden etkilenen ve Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilen Gerze gibi diğer ilçelerdeki ihtiyaç sahiplerine, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtım Çalışma Grubu'nun koordinasyonunda, herhangi bir ayrım yapılmadan dağıtılmaktadır.

Gerçeği yansıtmayan ve herhangi bir dayanağı olmadan yayımlanan bu tarz haberlerin, bölgede yaraların sarılması için günlerdir vefakarca görev yapan yardım görevlilerini üzdüğünü ve çalışmalara destek yerine köstek olduğunu hatırlatırız." denildi.

Gerze’de dağıtılan yardımlarla alakalı olarak ulusal basında çıkan haberi tarafsız, noktasına, virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz...

Bozkurt diye yola çıkarıldı, selin uğramadığı Gerze’de partililere dağıtıldı. Bu görüntülerle Türkiye sarsılacak…

Selin vurduğu Batı Karadeniz’e Türkiye’nin dört bir yanından ulaşan yardım kolilerine partizanlık virüsü bulaştı. Üzerinde “Bozkurtlu kardeşlerimize geçmiş olsun” yazan yardım kolileri selden hiç etkilenmeyen Sinop’un Gerze ilçesinde ‘seçilmiş’ kişilere dağıtıldı.

11 Ağustos’ta etkili olan yağış sonrası büyük bir sel felaketi yaşanan Batı Karadeniz yaralarını sarmaya çalışırken, vicdanları sızlatan bir yardım skandalı ortaya çıktı.

Selden en çok etkilenen bölge olan ve büyük bir yıkımın yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine gönderilen yardım tırındaki koliler, selin hiç yaşanmadığı Sinop’un Gerze ilçesinde ‘seçilmiş’ kişilere dağıtıldı.

Ağrı ve Van belediyeleri ile, Türkiye Tarım ve Kredi Kooperatifi’nin gönderdiği tırda yer alan ve üzerinde “Geçmiş olsun”, “Bozkurtlu kardeşlerimize geçmiş olsun” yazan kolilerin Gerze Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın deposunda istiflendiği görüldü.

Diğer yandan AFAD yardımlarının yer aldığı tırdaki kolilerin de bir gün önce aynı şekilde Gerze’de dağıtıldığı öğrenildi.

Sosyal yardımlaşma vakfı Müdiresinden ŞOK AÇIKLAMA

İYİ Parti Gerze İlçe Başkanı Yavuz Yiğit konu ile ilgili Yeniçağ’a yaptığı açıklamada yaşanan skandalı şu şekilde anlattı;

"Sel bölgesine gönderilen yardımların Gerze’de dağıtıldığına dair bir bilgi geldi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın depo olarak kullandığı yere gittik. Baktık ki selden etkilenen Bozkurt’a gönderilen yardımlar Gerze’de dağıtılıyor. Üstelik kayıtsız şekilde dağıtılıyordu. Kolileri alanlar arabaları ya da Pazar arabaları ile evlerine götürdüler. Sosyal yardımlaşma vakfının görevlisine bu durumu ne olduğunu sordum. Görevli, ‘Ben de bir bilsem’ şeklinde cevap verdi.”

BOZKURT’A YETERİ KADAR YARDIM YAPILMIŞ!

Konu ile ilgili konuşan vatandaşlar ise, Bozkurt’a giden yardımların Gerze’de dağıtıldığı kişilerin AKP üyesi olduğunu ifade etti. Sadece bir kısım insana bu yardımların dağıtıldığını belirten vatandaşlar, söz konusu tırın önce Bozkurt’a gittiğini ancak ‘yeteri kadar yardım geldi’ denilerek geri gönderildiğine dair duyum aldıklarını belirttiler.

Haberin Videosu...

Haberin Linki


https://www.yenicaggazetesi.com.tr/bu-goruntulerle-turkiye-sarsilacak-van-ve-agridan-gelen-yardim-kolileri-partililere-dagitildi--470962h.htm

AdminAdmin