Güncel
Giriş Tarihi : 23-12-2019 17:08

AFAD Gönüllülük Projesi Kapsamında Toplantı Düzenlendi

Sinop’ta, Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hayata geçirilen "AFAD Gönüllülük Projesi" düzenlenen kahvaltıda, bilgilendirme toplantısı ile tanıtıldı.

AFAD Gönüllülük Projesi Kapsamında Toplantı Düzenlendi

Sinop’ta Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce hayata geçirilen “AFAD Gönüllülük Projesi” bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sinop öğretmenevi çok amaçlı salonunda düzenlenen toplantıya Sinop merkez haricinde Gerze ve Boyabat AFAD gönüllüleri de katılım sağladı.

İlçemiz Yeşil Dağcılık ve Spor Kulübü Başkanı ve AFAD gönüllüsü Birol Sazak’ın katıldığı toplantıda, AFAD İl Müdürü Ümit Ünal, AFAD gönüllülük sistemi hakkında bilgiler aktardı.

AFAD gönüllülerinin işlevlerinden bahseden Ünal, “AFAD gönüllüleri ile amaçlanan, afet öncesinde hazırlıklı olmamız için, afet esnası ve sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda gönüllüler yetiştirilerek afetin her evresinde etkin şekilde çalışmaların sağlanması ve böylece toplumun afet ve acil durumlara daha dirençli getirilmesidir” dedi.

Ardından Endüstri Mühendisi Özge Özbek tarafından AFAD gönüllülük sistemi hakkında sunum gerçekleştirildi ve afet konusunda bilgilendirmeler yaptı. Özbek, AFAD gönüllüsü olmak isteyenlerin e-devlet üzerinden başvuru yapılabileceğini belirtti.

Programın sonunda Sinop Valisi Köksal Şakalar da bir konuşma yaparak afet konusunun önemine değinerek, millet olarak afet öncesi hazırlıklara eğitimlere önem verilmesi gereğini AFAD Gönüllülüğü esaslarının değerini anlattı. Programa Vali Yardımcısı Murat Girgin, İl Sağlık Müdürü Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız, İl Gençlik Spor Müdürü Musa Kazım Açıkbaş da katıldı.

AdminAdmin