Güncel
Giriş Tarihi : 01-01-2015 11:05   Güncelleme : 01-01-2015 10:18

AGD’den Coşkulu Fetih Kutlaması

Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şubesinin 31 Aralık Çarşamba akşamı düzenlediği Mekkenin Fethi programı yoğun bir ilgi gördü.

AGD’den Coşkulu Fetih Kutlaması
 Sinop Halk Eğitim Merkezinde yapılan programa Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şube Başkanı Kayıhan Özkaptan, Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Cavit Üçüncüoğlu, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Kur’an –ı Kerim tilaveti ile açılışı yapılan programda daha sonra konuşan Anadolu Gençlik Derneği Sinop Şube Başkanı Kayıhan Özkaptan, gençlerin tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı olmasını istediklerini belirterek, kalpten kalbe kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin kelimelerini taşıdıklarını söyledi.

AGD'nin 81 şubesinde ve 600'ü aşkın noktada Mekke'nin fethi programları düzenlendiğini anımsatan Özkaptan, fetihlerle elde edilen bu topraklarda yılbaşı kutlaması yapılmasını eleştirdi.

Bütün bu söylemlerinde, Hıristiyan'lara ve Hıristiyan'ların kutsalı olan Noel’e ya da Noel Baba'ya karşı, onların kutsalını incitecek bir tavır takınmaktan da uzak durduklarını dile getiren Özkaptan, "Her insana sevgi, şefkat, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz" dedi.


Dünyada her 7 kişiden birinin aç yattığını, her 6 saniyede bir çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü dile getiren Özkaptan, 1,5 milyar insanın sağlıklı içme suyundan mahrum olduğunu, 2 milyar insanın yoksulluk sınırın altında yaşam savaşı verdiğini aktardı.

Kayıhan Özkaptan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Öte yandan sadece futbolda dönen para dünyadaki açlığı beş defa sıfırlayacak miktarda. Kozmetiğe harcanan para ile açlıktan ölümlerin rahatlıkla önüne geçilebilir. Gelişmiş 6 ülkede kedi köpek maması için harcanan para ile en fakir 20 ülkenin tüm borçları silinebilir. Şimdi bunları niye söylüyoruz? Biz 'önce ahlak ve maneviyat' diyoruz. İnsanların açlığıyla yoksulluğuyla yoksunluğuyla yolda kalmışlığıyla acılarıyla sıkıntılarıyla dertlenmeyen bir ahlak anlayışını kabul etmemiz mümkün değildir. Yardımlaşmayı, paylaşmayı, merhameti, tevazuyu, kardeşliği emretmeyen bir maneviyatı kabul etmemiz mümkün değildir. İşte biz önce ahlak ve maneviyat temelinde yeni bir dünyanın kurulmasının mümkün olduğuna inanıyoruz ve bunun için çalışıyoruz."


Kaptan’ın ardından ilahi ve sinevizyon gösterimiyle devam eden programda seyirciler zaman zaman duygu dolu anlara yaşadı.

Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlilerinden Yard. Doç. Dr. Mustafa Öztoprak ve Hasan Selim Kıroğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı gecede Anadolu Gençlik Derneği üyesi gençlerin gerçekleştirdiği rap gösterisi izleyenlerden büyük bir beğeni topladı.


Gecenin sonunda ise, Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlemiş olduğu Siyeri – i Nebi Yarışması birincisi olan Melike Sarkandı isimli genç kız umre ile ödüllendirildi!










AdminAdmin