Güncel
Giriş Tarihi : 29-10-2015 09:33   Güncelleme : 29-10-2015 17:23

Ali Yalçın Sinop'ta Konuştu

Sinop'ta "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" buluşması

Ali Yalçın Sinop'ta Konuştu

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Bu seçimler Türkiye'de güçlü bir iktidara vesile olmak zorundadır, çünkü bütün mafyalar koalisyon dönemlerinde büyüdü, bütün paramiliter yapılar koalisyon dönemlerinde yuvalandı" dedi. 
Yalçın, Sinop Gençlik Merkezinde düzenlenen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" buluşması toplantısında yaptığı konuşmada, koalisyonla yönetilecek bir Türkiye'nin gelecekte işinin çok kolay olmayacağını ifade etti.



Programda açılış konuşması yapan Memur-Sen Sinop Şube Başkanı Hasan Tüyüboz, kavga, kaos ve çatışma sendikacılığı yerine değerler sendikacılığını esas aldıklarını belirterek, Türkiye'nin en saygın kuruluşlarından biri olan Memur-Sen'de hizmet vermekten büyük bir onur duyduğunun altını çizdi. Genel Başkan Yalçın'a ve katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür eden Tüyüboz, yaptığı çalışmalar hakkında sendika üyelerine bilgiler verdi.

Programda bir selamlama konuşması yapan Ak Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş ise, Memur-Sen'in Yeni Türkiye ideali yolunda önemli bir görev üstlenen Sivil Toplum Kuruluşlarından olduğunu, Türkiye'nin büyümesinde ve dönüşmesinde büyük bir rol oynadığını ifade etti. Türkiye'nin koalisyonla değil tek başına bir iktidar ile yönetilmesi gerektiğini dile getiren Maviş, Büyüyüyen ve gelişen Türkiye'de Memur-Sen' büyük bir sorumluluk düştüğünün altını çizdi.

Son olarak söz alan Memur Sen Genel Başkanı Yalçın ise, 
Memur-Sen ailesi olarak hiçbir siyasi partinin holiganı olmadıklarını anlatını çizerek "Ama biz yeniden büyük Türkiye idealinin tarafıyız, biz adil bir dünya idealinin tarafıyız" dedi. 

Yalçın, söylemlerinin hiç kimse tarafından siyasi yönlere çekilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bu ülke bu saatten sonra güçlü hükümetlerle yönetilmeli. 'Yurtta sus cihanda sus' politikası geride kaldı. Bu ülkenin sınırlarını kireçle boyanmış beyaz taşlardan ibaret görenler bütün medeniyet coğrafyasındaki insanların gözlerinin bizim üzerimizde olduğu gerçeğini artık görüyorlar. Kosava, Lübnan, Bosna, Arnavutluk'a gitmiş, oralarda toplantılar yapmış bir kardeşiniz olarak, 'tek umudumuz sizsiniz', dediklerini biz bilmek zorundayız. Onlar biliyor biz de bilmek zorundayız. Onun için üzerimize gelen vesayet dalgalarını kırmak, insan odaklı, merhamet odaklı yeni dalgalar oluşturmak Memur-Sen gibi bu ülkenin entelektüel beyinlerini oluşturan sendikaya düşmektedir. Bundan sonra da adam gibi durmaya adam gibi işlerini yapmaya, dalgaları kırmaya ve yeni dalgaları oluşturmaya, kuruş değil, duruş sendikacılığı yapmaya devam edeceğiz." 


Türkiye'nin geleceği adına çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Yalçın, "Salt siyasi zeminden çıkararak ifade ediyorum cümleleri. Bu seçimler Türkiye'de güçlü bir iktidara vesile olmak zorundadır, çünkü bütün mafyalar koalisyon dönemlerinde büyüdü, bütün paramiliter yapılar koalisyon dönemlerinde yuvalandı. Bu ülkede koalisyon dönemlerinde tam tersi olan 54'üncü hükümet dönemidir. Çünkü çalışanın en fazla aldığı, IMF'den borç alınmadığı, yüzde 80'lerin faize gittiği bir ortamda havuz sistemiyle hortumların kesildiği ve post modern darbeyle diz çöktürüldüğü bir zemin vardır" ifadelerini kullandı. 
Yalçın, '1 milyon üye hedefi' için de üyelerinden destek istedi. 






AdminAdmin