Güncel
Giriş Tarihi : 02-01-2019 12:48   Güncelleme : 02-01-2019 12:53

Altınlar Ziraat'te Güvende

Altın tahvili için son tarih 4 Ocak

Altınlar Ziraat'te Güvende

Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak amacıyla altına dayalı kira sertifikası başladı. Peki altın tahvili ve altına dayalı kira sistemi nasıl işleyecek? Bütün merak edilen soruları  Ziraat Bankası yetkililerinden sizler için topladık işte ayrıntılar;

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası fiziki altını olan vatandaşların bu altınları üzerinden getiri elde edebilmelerini sağlayan bir yatırım aracıdır.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca altın tahvili ve altın kira sertifikası ihracı talep toplama işlemleri 2 Ocak 2019 Çarşamba günü başlayıp 4 Ocak 2019 Cuma günü sona erecektir.

Açılacak altın hesabında devlet güvencesiyle hesabınızda yıllık kazancınız % 2.4 olmakla birlikte altınlarınızda bankada güvende olup çalınma kaybolma şansı olmayacaktır. 22 ve 24 ayar altınların kabul edileceği, üzerinde değerli ya da değersiz taş bulunan altınların ve reşat altınların kabul edilmeyeceği belirtildi.

2-4 Ocak tarihleri arasında devam edecek uygulamayla birlikte, yastık altındaki altınlar 0(sıfır) vergi oranı ile bankada değer kazanmış olacak. Hazine ve maliye bakanlığının düzenlemiş olduğu altın tahvili ve kira sertifikası Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleşecektir.

Bankaya yatırılan altınlardan, her 6 ayda  % 1.2 oranında faiz, yıllık ise 2.4 oranında faiz kazanılacağını belirten banka yetkilileri, yatırmış olduğunuz altınları 90 gün içerisinde geri almak isteyen vatandaşlardan Hazine Bakanlığı’nın yüzde 1,5 iskonto yapacağını belirtti.

91. gün ve sonrasında ise hiçbir iskonto uygulanmaksızın vatandaşa direk teslimi yapılmakta. Vatandaşın diğer bir avantajı ise vade sonunda fiziki altın olarak geri almak isterse çeyrek altın veya külçe altın olarak bankadaki altınlarını geri alabiliyor.’’ Şeklinde ifade edildi.

Başvuruları nasıl ve nereden olacak ?

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasından yararlanmak isteyen vatadaşlar ilk adım olarak Ziraat Bankası şubelerine giderek belirtilen tarihlerde bir altın hesabı açtırmaları gerekiyor.

Nagihan Kalyoncu / Gerzeninsesi

AdminAdmin