Güncel
Giriş Tarihi : 30-04-2019 11:10   Güncelleme : 30-04-2019 11:26

Ankara’da Başdöndüren Diplomasi

Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Ankara'dan müjdeli haberlerle döndü

Ankara’da Başdöndüren Diplomasi

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, İl Başkanı Uğur Giresun ve AK Partili Belediye Başkanlarıyla birlikte Ankara’da bir dizi ziyaret ve temasta bulundular.

Kızılcahamam’da düzenlenen 28. Değerlendirme ve İstişare Kampının ardından Ankara’da çeşitli ziyaretlerde bulunan heyet, önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

Milletvekili Dr. Nazım Maviş ve İl Başkanı Uğur Giresun’un yanı sıra, Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Türkeli Belediye Başkanı Veysel Şahin, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker ve Dikmen Belediye Başkanı Adnan Acar eşlik etti.

Milletvekili Maviş, İl Başkanı Giresun ve Belediye Başkanları, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ve Leyla Şahin Usta ile AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erol Kaya’yı ziyaret ettiler.

AK Parti Genel Merkezinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı Mahir ÜNAL ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İnsan Hakları Başkanı Dr. Leyla ŞAHİN USTA ile Sinop’un ekonomik ve sosyal alanlarda kalkınması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

AK Parti Heyetinin ilk Bakanlık ziyareti Adalet Bakanlığı oldu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül İle yapılan görüşmede Gerze ve Durağan Adliyelerinin yapımı ve Boyabat Cezaevinin taşınması ve yeni cezaevi yapımı konularında destek alındı.

AK Parti heyeti Adalet Bakanlığındaki temasların ardından Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’nu da ziyaret ettiler. Ziyarette Dikmen Durağan Yolu, Gerze eski Karayolları Kampüsünün Gerze Belediyesine devri, Türkeli Yolu ve Saraydüzü Giriş Yolu Kamulaştırma ödeneğinin aktarılması ve anayolun asfaltlanması konularında görüş birliğine varıldı.

AK Parti Heyetinin bir sonraki durağı Sağlık Bakanlığı oldu. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA ile 6 adet 1 basamak sağlık tesislerinin yapımı ve İl genelinde bulunan hastanelere yeni uzman doktor planlamaları konusu görüşüldü. AK Parti Heyeti, Türkeli Devlet Hastanesi, Dikmen, Durağan, Saraydüzü Entegre Sağlık Tesislerinin yapımının yanısıra Gerze ilçesine 1 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı ve 1 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ile Sinop Atatürk Devlet Hastanesine 1 adet Kardiyoloji ve 2 adet Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı sözünü alarak Bakanlıktan ayrıldı.

AK Parti Heyeti akşam saatlerinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’a ziyarette bulundular. Ziyarette Sinop genelinde Bakanlığın sunduğu sosyal yardımların yanı sıra Gerze Belediyesi Huzurevinin Bakanlık tarafından hizmete açılması ve Boyabat Huzurevinin etüdlerinin yapılması karara bağlandı.

AK Parti Heyeti son ziyaretini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. M. Muharrem KASAPOĞLU’yla gerçekleştirdi. Görüşmede seçim öncesi Bakanlığın Sinop merkez ve ilçelerine destekleri sebebiyle teşekkür edildi. Ayrıca Durağan ve Gerze Butik Yüzme Havuzu’nun yapımının yanı sıra Saraydüzü, Dikmen ve Boyabat ilçelerine halı saha yapılması konuları görüşüldü.

AK Parti Heyeti Bakanlık ziyaretlerinin ardından AK Parti MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Erol KAYA ile bir araya gelerek Yerel Yönetimler konusunda tecrübe paylaşımlarında bulunuldu.

Kızılcahamam’da düzenlenen 28. Değerlendirme ve İstişare Kampının ardından Ankara’daki yoğun temaslarla çalışmalarına hızlı başlayan AK Parti Belediyeleri Sinop’ta devam eden yatırımlar ve seçim öncesi vatandaşa söz verilen projeler konusunda önemli görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Seda ŞengülSeda Şengül