Güncel
Giriş Tarihi : 29-08-2017 17:47   Güncelleme : 29-08-2017 18:15

Arakan'da Müslümanlara Soykırım Yapılıyor

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Arakan, soykırıma uğruyor. Son 3 günde 2 ile 3 bin arası Müslüman Myanmar Ordusu tarafından katledildi.

Arakan'da Müslümanlara Soykırım Yapılıyor

Nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan Arakan, soykırıma uğruyor. Son 3 günde 2 ile 3 bin arası Müslüman Myanmar Ordusu tarafından katledildi. Emir Nobel Barış Ödülü Sahibi Myanmar Lideri Aung San Suu Kyi tarafından verildi.

 

Asya’nın fakir ülkelerinden biri olan Myanmar’ın sınırları içerisinde bulunan Arakan Eyaleti’nde yaşayan Müslümanlara yapılan zulüm durmak bilmiyor. Dünya olan biteni seyrederken, orada yaşayan insanlar katliamlara maruz kalıyor. Kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden Myanmar askerleri tarafından katlediliyor Müslüman kardeşlerimiz.

 


Sınırları kapattı

Zararsız ve kendi halinde ibadetlerini yapan Müslümanlara karşı acımasızca davranan Myanmar ordusu, bebekleri dahi gözünü kırpmadan öldürüyor. 3 bin kişi saldırılarda şehit olurken, 100 bin kişi de evlerinden ayrılmaya zorlandı. Bangladeş’ten sığınma isteyen Müslümanlar, sınırı kapatarak Arakanlı Müslümanların ülkeye girmesine izin vermedi. Göz göre göre ölümü bekleyen Arakanlılar ise, ülke dışına kaçıp hayatlarını kurtarmak istiyorlar.

 


 Müslümanlar anayasaya göre “devletsiz”

Yıllarca Müslümanların ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü ülkede, hükümet de Müslümanların vatandaşlık haklarını 1982’de yayımladığı bir yasayla elinden aldı. Myanmar’a göre “devletsiz”, BM’ye göre “eziyet gören dini azınlık” kabul edilen Müslümanlar, ülkelerinde bırakın ikinci sınıf vatandaş olmayı vatandaş bile sayılmıyorlar.

 

Hiçbir yer güvenli değil

Devletin ordusu tarafından terörist kabul edilerek kuşatma altına alınan Müslümanlar için ülkenin her yeri güvensiz. Hastaneler ve kamu kurumları da dahil olmak üzere her yerin güvensiz olması nedeniyle, Arakanlı Müslümanlar tarlalara kaçarak hayatlarını kurtarmaya çalışıyor. Askerler, rasgele ateş açarak hedef ayırt etmeksizin insanları vuruyor, Müslüman kadınlara cinsel saldırıda bulunuyor.


Kaan TÖNGELCİ / Gerze'nin Sesi


Erkan TaşErkan Taş