Güncel
Giriş Tarihi : 04-12-2019 17:45   Güncelleme : 05-12-2019 15:42

Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı

Gerze Belediyesi 2019 yılının son Belediye Meclis toplantısını 4 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirdi.

Aralık Ayı Belediye Meclis Toplantısı

Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Hamide Ceren Aşıcı Erdoğan’ın bir eksik katılımıyla toplantı yoklama alınmasının ardından başladı. Belediye meclis toplantısı bir önceki meclis karar özetinin tasdikinin ardından gündem maddelerine geçildi.

North Star Oteli Varolan Komisyona Devredildi

Belediye Meclis üyeleri bir önceki mecliste gündemde olan North Star Oteli ile ilgili komisyon kurulma kararı Aralık ayı meclisinde tekrar gündeme getirildi. Meclis, North Star Otel’i ile ilgili yeni bir denetim ve imar komisyonu kurulması yerine var olan denetim ve imar komisyonuna devredilmesi talebi CHP’li Belediye Meclis Üyelerinin Hayır Ak Parti Belediye Meclis Üyelerinin Evet oyu vermesi sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

Gündem maddesinde yer alan imarla alakalı teklifler komisyon raporuna uyulması ve komisyona havale şeklinde onaylanırken, ilçemiz Abdaloğlu köyü sınırları içinde bulunan Avlağı Sökü konut yapı kooperatifi ve merkez mahalle halkının belediye mücavir alan sınırları içerisine katılma talebi oy birliği ile reddedildi. Gerekçe olarak, buranın öncelikle kaymakamlık tarafından yapılacak bir referandum sonrasında çıkan sonuca göre bu talebin ancak o zaman belediyeden talep edilebileceği kararı verildi.

Belediyeye ait 57 FD 886 plakalı aracın hizmet dışı bırakılması, 2020 yılında çalışacak geçici işçi vizelerinin onaylanması oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkan Yardımcısının Maaşına Zam Talebi

Belediye başkan yardımcısı Fatih Öz’ün 4750 ₺ olan maaşının, 5500 ₺ olması oy birliği ile kabul edildi.

2020 yılında uygulanacak, iş makinesi, su faturaları ve inşaat giderleri haricindeki ücret tarifelerin belirlenmesinin haricinde daire başına yapılması gereken otopark ücreti 6655 ₺’den 3500 ₺’ye düşürülmesi oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerine ek olarak;

Yeni bir mezarlık almak için kredi kullanılması talebi oy birliği ile kabul edildi. Yeni mezarlığın yakınlarında alınması planlanan 26 dönümlük alanda ortalama 3.000 mezarlığın olacağı belirtildi.

İlçemiz Yaykıl Köyü Dereyeri Mevkiinde bulunan restorana alkol ruhsatı verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Kasıma yında kmisyona kararı alınmıştı

Komisyona havalesi değil plan ve  bütçe komisyonu ile denetim komisyonuna havalesi olarak düzeltildi.

AdminAdmin