Güncel
Giriş Tarihi : 10-05-2023 11:54   Güncelleme : 11-05-2023 03:04

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun, 'Türkiye Yüzyılı’ nı anlattı

Araştırmacı ve Yazar Abdurrahman Uzun, Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezi'nde AK Parti seçmeniyle buluştu

Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun, 'Türkiye Yüzyılı’ nı anlattı

Araştırmacı-Yazar Abdurrahman Uzun, 'Türkiye Yüzyılı Başlıyor' adlı konferansa katılmak için İlçemize geldi. Sedat Işıdı Kültür ve Sanat Merkezinde yaklaşık 2 saat boyunca katılımcılara seslenen Uzun, ilk olarak Türkiye'nin 'doğal gaz' sürecini anlattı.

Uzun, “bundan 2 yıl önce doğal gaz müjdesi verilecek bununla ilgili hafta başından beri bazı hazırlıklar var, ilk defa Türkiye gündeminde Cumhurbaşkanımız Cuma günü bir müjde açıklayacak denildi ama bir önceki akşam konu basına sızınca benim tabirimle ‘istemezükcükler’ ‘300 milyar metreküp neremize yetecek’, ‘doğal gazı çıkarma maliyeti daha fazla’ diye itibarsızlaştırmaya başladılar.

Ben de doğal gaz müjdesinin açıklanacağı gün canlı yayına girdim. O gün 'açın dedim doğal gazı, kombileri, bundan sonra gaz patronuyuz, artık hiçbir yerden doğalgaz almayacağız. Bu doğal gaz kendimizin, artık bedava' dedim. Karşı cenah bunu kombilerdeki doğal gaz bedava diye algıladılar.

Ben bu videoyu çektim, doğal gaza tam altı kere zam geldi. Her zam geldiğinde benim kulaklar çınlıyor” dedi.

DERDİM, KENDİ İMTİHANIMI KAZANABİLMEK

“Yarabbi senin verdiğin bu konuşma yeteneğini yine senin davanı anlatabilmek için geçirdim diyebilmek için bugün Gerze’ de sizlerin karşısındayım. Derdim, kendi imtihanımı kazanabilmek. Allah bizi bir partiyi iktidar yapmak için göndermedi, Allah onu isteseydi, hepimizi aynı noktayı seven, aynı noktayı takdir eden kulları olarak yaratabilirdi ama bize dedi ki ‘sizi sürgüne gönderiyorum, gidin ve imtihanınızı kazanın ona göre sizi o başkentler başkenti olan cennet-i alaya alacağım.’ Bende köşe bucak koşturuyorum, bu sürece yeni başlamış birisi değilim.”

BİZ ÖZE DÖNMEK ZORUNDAYIZ

“Karnımız açta olsa, tokta olsa, cebimizde para olsa da olmasa da, yağmurlu da olsa güneşli de olsa biz öze dönmedikten sonra dünyanın keyfini süremeyeceğiz. Biz bu dünyanın ne olduğunu anlayamayacağız."

SURİYE DİYE BİR DEVLET YOKTUR

1910 yılındaki Osmanlı Haritasını gösteren konuşmacı Abdurrahman Uzun, “hani diyoruz ya Suriyelilerin ne işi var burada diye, Suriye diye bir devlet yoktur, İngilizlerin bize yutturduğu bir devlettir orası. Suriye diye bir devlet yok, orası 600 yüzyıl Osmanlı toprağı, biz orayı 600 senedir vali ile yönetiyoruz.”  

SULTAN ABDÜLHAMİT’ İ İNDİRDİLER, ÜLKEMİZİ BÖLDÜLER

“Biz böyle bir coğrafyayken, Osmanlı da birileri ayağa kalktı, Sultan Abdülhamid dönemi. Sultan Abdülhamid yalvarıyor ‘istibdatmış, özgürlükmüş, bırakın bunlar batının bize zorla katmaya çalıştığı şeyler. Bizim ülkemizde sıkıntı var, bizim ülkemizi çiyanlar sarmış, bizi yiyecekler, müsaade edin, biz bunların hakkından geleceğim’ dedi. Biz ne dedik, ‘hayır özgürlük istiyoruz.” Bize dediler Sultan Abdülhamit’ i bize verin, siz özgürlük içerisinde yaşayacaksınız. Abdülhamit’ i 6 kişi bir araya geldi, baştan indirdiler. O altılı masalar boşuna altılı masalar değil, isteseler 25 kişilik masa yaparlardı. Sultan Abdülhamit’ i baştan indirdiler, ülkemizi 42’ ye böldüler.”

BİZ EĞER BU TOPRAKLARIN ÜSTÜNDE YAŞAYAMIYORSAK ALTINDA YATMAYI ŞEREF BİLİRİZ

"Gençlere diyorlar ki ‘siz bakmayın Tayyip Erdoğan’ ın İsrail’ e laf söylediğine, Tayyip Erdoğan aynı zamanda Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı.” Tayyip Erdoğan akıllı adamdı, bizim gibi her şeye zıplamıyordu, Abdülhamit’ ten öğrenmişti, eğer bizim coğrafyamızda bir masa kuruluyorsa ve o masada senin oturacak bir yerin yoksa o zaman kendini menü defterinde ara. Tayyip Erdoğan ilk defa menü defterinden çıktı, dedi ki ‘sandalye koyun, Büyük Ortadoğu Projesinin eş başkanı benim.’ Dediler Tayyip Erdoğan tam aradığımız adam, koydular bir sandalye, Büyük Ortadoğu Projesi masasını aldı, tersine döndürdü. Biz son 10 yıldır BOP diye bir şey duyuyor muyuz? Bitti o hesap. Suriye’ den sonra oraya terör koridorunu kurabilmiş olsalardı, BOP tıkır tıkır işliyor olacaktı.” diye konuştu.

Program sonunda Gerze Belediye Başkanı tarafından Konuşmacı-Yazar Abdurrahman Uzun’ a çiçek takdiminde bulundu. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

Programa Gerze Belediye Başkanı Cevat Şensoy, Sinop İl Genel Meclis Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Ak Parti Sinop İl Genel Meclis Üyesi İzzet Karaman, İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Burma, Ak Parti Gerze İlçe Başkanı Cumhur Kurt, Ak Parti Gerze Kadın Kolları Başkanı Sevile Aksu ve çok sayıda izleyici katıldı.

AdminAdmin